Wednesday, July 1, 2015

Hadiah Raya?

Assalamualaikum..
Amacam hari ni..gumbira?..sedih?..12 tengahmalam semalamkan semua dapat hadiah..sempena raya kot..20sen jerr??? ada cakap tak kisah pon..ada yang marah-marah..bising-bising..Biasa la tu..reaksi spontan..lama-lama semua diam..Bukan 20sen yg dibebelkan..tapi kesannya..sebabnya ada yang cakap 20sen jerr..tapi kesan tu dia tak tau..minyak dunia tak naik pon..kenapa minyak kita naik..nilai duit Malaysia dah jatuhhh..susut..Alahai kesiannya kita semua..Ada yang cakap..masa turun tak bising masa naik bising...Orang camni malas nak cerita..dah nampak dah..tak guna cakap apa..hmm..

Hari tu ada orang cerita kat umi..Orang Thailand tak terima duit kita dah..kalau dulu kita tak tukar duit pon diarang amik..tapi sekarang sebab duit kita dah jatuh ..diarang tak nak dah duit kita..kita kena tukar duit diarang jugak..Umi pon dah lama tak ke Thailand..kalau dulu rajin jugak shopping sana..Orang Kota Singa jugak yang seronok.. selalu masuk JB..ni duit kita dah jatu..lagi la..

Cukup sesi luahan hati tu..terima kasih kat korang yang sudi baca bebelan umi kat atas tu..rasa lega sikit..haha..okeyla..sebenarnya nak cerita pasal shopping untuk raya jer..Minyak naik tak naik..persiapan kena la buat jugak..korang semua settle ke?Umi banyak lagi..baju melayu budak-budak ni pun tak beli lagi..kalau ikutkan abahnya..tak yak beli..Pakai jer jubah yang ada..jimat katanya..tapi hati seorang ibu ..selagi mampu rasanya tak sampai hati..bukannya takde yang murah..pilihan ditangan kita..Teringat pulak masa shopping kat Shah Alam hari tu..Deejay tu cakap..pilih berpada-pada..jangan membazir..duit kita dah jatuh...Betul jugak cakap dia tu. dan kesannya..minyak dah naik oii..

Duk bebel jer ni..bila nak abis..penat la weii..layan gambar la..

                           belanja hasil tangkapan...kasut tu Umi punya..okey dok?

Kita kasi zoom sikit


Kesian kat Angah kasut yang dia nak dah tak de..ada display jer..bila pakai .. longgar sebelah..tak amik la..beli yang lain..tu pun sesudah puas memujuk..

*harapnya dalam keseronokan membuat persiapan raya ..tak menjejas amalan-amalan di bulan puasa ini..Muhasah diri..Umi nak khatam Quran dalam bulan puasa pun seksa..In Sha Allah..semoga berjaya khatam..Ayuhh Sura!Ko boleh!

#Seminggu cuti ABC..adehh byk tertinggal..nak mula balik tu yang.........................................





6 comments:

  1. amboi kak dah shopping..cik nor apa pon tarak lagi..hihi

    *cik nor pon baru start ABC..:)

    ReplyDelete
  2. Nampaknya tahun ni agak lambat kak zai shopping. Tunggu anak balik nanti berulang pulak pergi.

    Bagus juga pergi shopping awal2.

    ReplyDelete
  3. Zura guna RON 95, naik 10sen. hehehe.
    hadiah bulan pose. kikiki

    sonoknye shopping raya.
    zura dah x larat dah nak kuar lepas berbuka.
    kalo pergi weken pon rasa cam nak seret kaki.
    nasib lah persiapan raya dah settle sebelom puasa haitu.
    kalo tidok tak tahu lah nasib baju raya anak2. hehehehe

    ReplyDelete
  4. saya tak beli pun kasut lagi..anak2 pun..cuma kasut je la yang belum beli..yang lain dah siap..Yang penting untuk anak2 tu kena ada..kan??kita tak pe..pakai apa yang ada je..

    ReplyDelete
  5. Kalau di JB ni Sura memang sesak kalau Sabtu/Ahad dgn org Singapore aje. Mestilah mereka suka sebab duit dia besar. Tudung beratus pun guna duit mereka baru puluh-puluh aje.

    Cantik kasut:)

    ReplyDelete
  6. apakan daya.. nasib kita rakyat Malaysia...
    ntah mcm mana khidupan akn dtg,...

    waaa..dh byk shopim tu

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)