Thursday, January 15, 2015

Cerita Yang Terperam..

Assalamualaikum ..
Rasa cam lama bebenor tak update...kemalasan yang melanda diriku..
Banyak kisah harian yang terperam...dah malas nak simpan ..simpan dalam ingatan jelah..hihi.
Tapi hari ni tetiba rasa nak buat sibuk kat blog ni..rindu sebenarnya..rindu nak menaip..rindu pada kalian semua..

Dah 15 hari ditahun baru  2015..Moga tahun ini banyak perubahan untuk kebaikan untuk kita semua..
Tahun ni 2 orang je anak Umi sekolah..Si Afif tahun depan 5 tahun baru hantar tadika..Abang Aqil pun dah hantar tusyen..Si Angah dapat kelas C dari kelas A-K..alhamdulillah..dia amik add math,ekonomi asas dan prinsip akaun.Nampaknya buku-buku Along tak terpakailah..sebab lain aliran.


Layan gambar pulak...biar gambar berbicara..dah malas nak menaip..
Gambar-gambar yg terperam selama menyepi...

handset tahun baru...untuk  Angah dan Aqil..

                                                     Dinner kat Ani Sup Utara


Ntah kenapa asal malam jer..teringin nak makan kedai mamak..mesti nak roti Nan..tapi setakat ni belum jumpa lagi yang betul2 kena ngan tekak..
                                                         



                                             lunch kat Nandos yg baru buka ..JJ Bukit Tinggi..

Dinner kat Restoren Syed seksyen 3 Shah Alam..malam tahun baru..

         Lepas makan lepaking kat dataran..


                                                              baru belajar pakai jubah..

Kisah banjir haritu..air dah surut..

rumah MIL..masa untuk cuci..

Ingat tak kisah Umi cerita pasal serati mak Umi yg hilang  hanyut dek air bah..hari tu Umi call cakap ngan adik..dia bagi tau serati tu balik semula lepas air surut..pandai pulak dia cari jalan pulang..hihi..seronok dan gembira bila dengar cerita tu..tuan punya serati..mak Umi..tentunya happy tak terkata..

Dah banyak bebel ni..nak pergi sekolah  Aqil amik duit 100..petang karang masuk kerja Umi jalan blog korang ya...tungguu...


                                                             



14 comments:

  1. suka tengok kanak2 lelaki pakai jubah..sejuk hati...

    pandai itik tu balik rumah..hehe

    ReplyDelete
  2. Setel hal sekolah dan banjir legalah sikit tu yg baru berblog semula ye Sura. Afif tak ke tadika ke Sura? Mesti mak tak sangka serati tu pandai balik kan. Dia pandai berenang dan terbang Sura itu kelebihannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie ni pandai baca hati Sura..ada ilmu yg tinggi ni..betul la kak..sura baru rasa lega..dah tak pikir sangat dah..tapi still berair mata juga tiap kali tengok Fb pasal mangsa2 banjir..:(

      Delete
    2. Sekurang-kurangnya rumah mak dah dpt disetelkan hati taklah gundah gulana..

      Delete
  3. bahaya tau kalau ada penyakit suka lepak mamak mlm2 ni....hahaha...nanti bertambah kolestrol...:)

    moga dipermudahkan semua urusan mil tu...pasti jenuh nak membersihkan rumah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..hubby dah la kolestrolnya tinggi..asyik merayap cari makan jer...:)

      Delete
  4. sedap sungguh mata memandang anak2 dara akak...

    ReplyDelete
  5. Tentu mak sura seronok sangat bila tengok itik dia balik.

    Alhamdulillah banjir dah surut.

    ReplyDelete
  6. anak2 dah mula sekolah mmg xde ms nak update blog kak
    el pun hari ni rs ok skit nak update..w/pun xde ape nak cite sgt hehe

    ReplyDelete
  7. Salam Kak Sura..pekabar?? lama tak berkunjung ke sini.. dah buka sekolah ni..sibuk lahkan..hehe..
    wah! canggih HP anak2 tu.. :)

    ReplyDelete
  8. cerita yg terperam semuanya berkisar aktiviti makan2 ye..biasalah ekk makan2 ni jugak moment2 indah untuk dikenang bersama keluarga tersayang.haha..

    cerdik betul serati mak kak sura tu ye..macam anak tuannya je cerdiknya tu.hehe

    ReplyDelete
  9. waa..henpom baru sempena tahun baru.. ;-)

    lya pon byk sgt cerita backdated... xsempat kejar masa

    ReplyDelete
  10. Ohhh kalau rendam air garam dah masin dah tau cerita Sura tu hihi....
    Sedap ke tidak Nandos tu Sura? Okje kuranglah pulak...Lama tak makan roti Nan....

    Comey comey anak dara Sura...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)