Friday, December 19, 2014

Terkini!Air Semakin Naik Di Tumpat

Assalamualaikum..

Berita terkini dari kampung Umi..Air semakin naik..Biasanya Tumpat last daerah yang kena banjir...Daerah-daerah lain semalam dah teruk..Pagi ni air dari hulu dah sampai ke Tumpat.Rumah mak memang Umi tak risau sebab tak kena banjir..kalau kena pun sikit jer..rumah kat atas..hanya dapur ...yang merisaukan rumah Umi yang orang sewa..dah masuk air!Anak buah pun ada menyewa kat situ..belakang rumah Umi..

Habis barang-barang dalam rumah dah kena air..speaker..tilam..macam-macam lagi..Sekarang ni diarang kena berpindah..pagi tadi call,dia tengah simpan barang.

Ini ada gambo yang Umi amik dari WA group..

ini lorong rumah Umi...huhu..tu gambo kawan adik ipar..amik el puan misi..rumah masuk air..



Rumah adikipar yang dia bagi sewa pon sama masuk air..dah sampai ke dapur..satu perumahan dengan rumah Umi..Ya Allah..mintak la tak banyak kerosakkan..

Kira banjir besar tahun ni..sebelum ni takde sampai camni..ujian Allah pada semua mangsa..Semoga dipermudahkan segalanya..dan harapnya air cepat surut dan kembali seperti biasa..


#semua mangsa ditempatkan di sekolah berhampiran..tapi anak buah Umi tak pergi..dia duk umah mak..
#lupalak nak bagi tau lokasi..Taman Sri Dalam Rhu

7 comments:

  1. moga dipermudahkan untuk family sedara sura. kadang macam nak marah mungkin masalah peparitan tak diutamakan.

    ReplyDelete
  2. Kakak pun risau juga Sura sejak anak sulung kakak belajar di Pantai Timur. Duduk JB seumur hidup tak pernah jumpa tetiba tinggal di sana betul-betul jadi pengalaman sampai U dia tutup/darurat 2 hari tempohari. Minggu depan pulak exam sem. Risaunya kakak...

    Moga janganlah bertambah teruk...

    ReplyDelete
  3. Semoga keluarga sura selamat dari bencana. Pada yang diarah berpindah semoga sabar dan byk berdoa supaya air cepat surut.

    ReplyDelete
  4. Hati2 ye banjir2 ni
    Semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  5. lya pon bimbang..tkut air naik mcm last year..dh byk tmpat naik ni..hujan pon non stop 2 hari ni

    ReplyDelete
  6. sy dgr penyakit berjangkit dah menular...hrp2 semuanya baik2 shj di sana

    ReplyDelete
  7. Tulah kat geng WA pun banyak gambo banjir area Pantai Timur....kesiannya ...Okje tumpang simpati Sura, moga cepat surutnya tu

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)