Saturday, November 1, 2014

Jalan-Jalan Cari Makan..

Salam Sabtu ..Salam hujung minggu...hari yang semua orang suka..Kan??Ada yang dah cuti..ada yang kerja half day cam Umi..Yang duk rumah pon best..boleh melayan anak-anak cuti..tidak dilupa layan bapaknya sekali..hehe..

Umi ni mood cam biskut..kejap ada kejap habis!!Hari ni rasa cam mood tu datangg balik..ni yang cepat-cepat taip..Konon semalam balik kerja nak masak singgang..Tapi akhirnya ikan dibawa masuk semula ke freezer...Cik abe ajak keluar..Apa lagi...cepat-cepat la Umi siap.

Kami ke JJ..lagi!Situla tempatnya..sebulan ntah berapa kali..Pusing-pusing kat foodcourt tu..tak tau nak makan apa..ingat nak ajak ke SR..alih-alih tengok hubby tengah beli asam..amboi..sejak dua menjak ni kalau ke JJ asyik beli asam jer..ada apa-apa ke?..Korang jangan fikir bukan-bukan ya..Umi dah cukup 4 dah.. koata dah abis..dengan darah tingginya..idok la nak branak lagi..walopon kira boleh kalau nak sorang lagi..Hubby pulak ngan macam-macam penyakit..kencing manis..cholestrol pon tinggi..Jangan lerr..Umi ni risau sebenarnya  pasal Cik Abe Umi tu..Korang tengok Umi ni happy ..sebenarnya ..deep inside..(kecek orghe putih pulok)tiada siapa tahu.risaunya Umi dengan penyakit2 cinta hati ku tu..Banyak pulak bebel..takpelah..lega sikit dapat luahkan..

Kalau makan kat sini Umi suka tengok si afif makan..suka benau dia makan nasi ayam kat sini..Umi pulak..tak tau nak makan apa..berpusing-pusing..last-last makan nasi goreng Tom Yam..




Layan video Afif makan..ralit tengok dia makan....


Lepas makan ..tau aje Afif tempat main tu..laju jer dia pergi..habis jugak 10 hengget...niat nak beli buah kat supermarket tak kesampaian...bila tengok jam dah pukul 10..apalagi ..Jom balik..Along pon dah habis tusyen...

                                       suka sangat dengan MICKEYMOUSE






11 comments:

  1. Selamat berhujung minggu shura...shura...bunda pun 4 orang jer...2 lelaki 2 perempuan...selang seli macam diatur2 pulak...memang budget 2 pasang jer cukup...

    Alaa comel bujang kecik tu...sama macam zarif...kalau g tempat yg ada mainan...makan pun tak senang...hati banyak ingat nak main jer...budak2 kann..

    ReplyDelete
  2. Zaman sekarang agak susah kalau anak ramai, perbelanjaan banyak. Bagi kak zai 4 orang dah cukup cantik tambah pulak kalau dapat berpasang.

    ReplyDelete
  3. Seronok bila berkumpul bersama keluarga. makan bersama :)

    ReplyDelete
  4. Budak2 memang suka makan nasi ayam. Kak zai pula suka buat sendiri rasa puas makan.

    ReplyDelete
  5. comel afif..sesekali makan kat luat kan kak sura..
    budak2 ramai suka mickey mouse..pengaruh kartun betul

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah Afif enjoy makan, comel dia berposing dengan mickey ::)

    ReplyDelete
  7. kak sura tak buat lagi la singgang tu hehehhee.... tu la kak penyakit lani macam,, saya ni pon dk risau gak takut kena kencing manis. kena kawal gula la skrg ni walaupon ssh nak tggal

    ReplyDelete
  8. biasalah kak..bila berusia ni mcm2 sakit dtg. akak kena jaga pemakanan suami supaya pnyakit x teruk.. kna sntiasa pntau

    ReplyDelete
  9. Hi sis..salam.
    Comel anak-anak sis. Mcm my son ni dia picky eater susah nak makan. Kena pakse2, tapi beza ngan adik pulak siang mlm suka nak makan hehehehe.
    Salam kenal dari Mommycha :)

    ReplyDelete
  10. Sura awak kan agen Shaklee... so apa lagi.....testimoni kat hubby ler....
    Okje ni pun entah Sura, dulu masa ngandung adanya darah tinggi la ni kalau check mau ada kot huhu.....cuma takut jer nak check...
    Tulah ....kadang makan kat luar ni pun kita bingungkan nak makan apa ....
    Amboiiiii hensem boy.....bukan main lagi dia

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)