Tuesday, October 28, 2014

Kisah Cuti Dan Ke Ikea

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah hari ini Umi rasa bersemangat nak menaip..Kalau semalam..malas menguasai diri..Yang rajinnya buat kerja biasa dan mengemas bilik kerja Umi ni..lapang sikit rasanya..

Sebelum hilang dari ingatan Umi..hari ini cepat-cepat nak taip kisah cuti hari tu.Sabtu haritu Umi kat rumah jer..nak keluar berjalan pon malas..ditambah hubby pulak kerja..Bila tengok hubby balik awal rasa gak nak ajak dia keluar..tapi bila dah start mengemas ..malas pulak..Sabtu yang tak best dan boring...huh..

Pagi ahad tu..Umi laki bini bersemangat!bersemangat ke Pandamaran untuk beli lauk basah..bawak 100 pon tak cukup..hubby nak sangat beli ikan tenggiri..kebetulan harganya murah pagi tu..tapi takde rezeki kami..duit dah abis..biasa Umi bawak lebih..tapi hari tu ntah kenapa...rasa cam dah banyak..bila dah beli ayam dua ekor..ikan tongkol seekor(besar)..ikan-ikan lain..bawang dan lain-lain lagi..tau-tau tinggal duit seringit-seringgit jer tinggal..Balik dari beli lauk..singgah Port Garden..warung mak Minah..femes jugaklah nasi kandar dia kat Kg Raja Uda ni..Umi nak snap pon takleh..sebab pergi pasar tak bawa tepon..tepon Samsung Mega tu..kan besar gabak..susah nak bawak kalau tak bawak beg..

Tengah hari tu Umi duk plan sesorang dalam hati nak ajak hubby pergi Ikea..teringin sangat nak pergi..Tengok cam best jer orang lain pergi..Kesian kat diri sendiri sebab tak pernah pergi(boleh gitu?)Maka acara mengajak hubby...anak-anak dengar aje nak keluar..jalan-jalan..semua dah seronok..Cuma Along jelah kena tinggal sebab dia ada tusyen Bio..

Nasib la tak sesat...sebab first time..parking pon kira nasib baik ..cepat dapat..Ramainya manusia tak yah cakap la..rasa tak selesa pon ada bila terlampau ramai..dah la Umi tak biasa..huhu..redah jelah..
Dalam duk redah tu..ada juga hasil tangkapan sikit-sikit..Niat sebenarnya nak merasa meatball kat Ikea..tapi terlampau ramai..Umi malas nak bersesak-sesak..last-last makan jer kat Shah Alam..Masa keluar dari Ikea tu..hujan bukan main lebat lagi..sampai la ke Shah Alam..






Boring duk menunggu nak bayar..apa lagi selfie la dulu...


                                           nasib bangun tido tak melalak..
                                                         Beriani Kambing!!

Balik rumah ..rupanya Along balik awal ..dalam kul 3..maknanya Umi keluar sekejap dia dah balik..kalau tahu cam tu Umi tunggu jer along..last minit Sir bagi balik awal..ingatkan sampai pukul 6..

Banyak pulak la Umi bebel..tu nasib taip kalau korang dengar Umi bercakap..mau tutup telinga..tak abis2..haha..cukup la ni..bye:)

#tak puas pergi Ikea..nanti nak ajak Cik Abe pergi berdua#Bila agaknya?#

10 comments:

  1. hehehe... nak tanya jugakk.. Kak Sura shopping ape kat Ikea?
    Zura pon teringinnnn sangat nak gi Ikea. pon sebab teringin nak makan meat ball ikea.. tapi bila pikir2 orang terlalu ramai. trus hilang semangat.
    Zura pon kalo nak ke Ikea.. memang x bawa anak2.. pergi berdua dengan Cinta jer. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak bli meja sisi dan ampaian sangkut baju...lampu..ada la lg brg budak2..Jom kita gi dating sama-sama kat ikea:)

      Delete
  2. salam kenal zura, saya pun suka pi ikea. Pi window shopping ja pun sebab barang2 dia best dan unik. Nasi beriani kambing tu nampak sedap!

    ReplyDelete
  3. Nak pergi berdua aje habis agak-agak Afif tu tak melalak ke Sura?
    Dia ikut pun bukan kacau. Baik pergi bawa semua sekali puas hati. Sambil tu nak makan meatball yg tergendala bolehlah pergi kalau pergi sekali lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afif tu nanti tinggalkan kat umah ibu...hehe..pegi time orang kerja..kurang la sikit ramainya..:)

      Delete
  4. kak..lau nak pi ikea tu wiken mmg ramai org..mmg lau nak mkn kat meatball tu kena beratur pjg..kena tgu lamaaaaaaaa..lau akk nk pi gak wiken tu kena mai awal2..lau dah tghari sgt tu mmg dah pack ngan orgg..hehe lau nak selesa pergi waktu weekdays..hehehe
    el dah nak pergi ikea n mkn meatball tu...sedapppppp
    ms peknen tu hari teringin nk makan..tp x kesampaian ritu anto adik g klia pun x sempat nak singgah..
    nti lau ada rezeki nak terjah gak nti ikea n meatball hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tak tau la ramai cam tu skali..memang lain kali kena pegi time weekdays.

      Delete
  5. tak sanggup nak pi weekend, sesak, tapi lau nak cr barang tu, pergi jugak.hihi.

    ReplyDelete
  6. ikea nie idah pun suka pergi... tapi idah suka tengok2 jer... :D
    tapi biasanya dalam tengok2 tu... huhuhu... terjebak jugek... :D

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)