Monday, October 13, 2014

Hari Minggu..Angah Dan PT3

Assalamualaikum..
Selamat bekerja buat semua..
Selamat menjawap soalan buat semua calon PT3 dan semoga dipermudahkan segalanya..

Minggu ini minggu exam anak-anak.Angah dan Abang Aqil sekarang tengah berjuang..Along pon dah tak lama dah..SPM..Umi pulak yang rasa berdebar..Semoga anak-anak Umi dapat menjawap dengan baik dan dipermudahkan segalanya..

Umi tahu kemampuan Angah..Umi tak kisah angah dapat apa..yang penting Angah buat yang terbaik.
Umi tahu Angah lemah dalam Math...tapi cubalah yang terbaik..

Balik dari tusyen semalam..Umi bawak anak-anak pergi makan..Bawak budak PT3 makan-makan..Saja tak nak Angah pikir sangat pasal exam..

           Payah benar nak amik gambar Angah..ada masa dia tak nak..along yang terlebih..

Semalam bawak anak-anak makan Ani Sup Utara kat Alam Sentral..rasa cam dah lama tak makan kat situ..Tapi semalam  semua tak selera..Along ,Angah  dan abang Aqil tak habis makan..Mungkin sebab dah makan roti dan air bandung kat rumah sebelum keluar..Afif pulak..elok sampai ..dia tido..Dah selesai kitarang makan.. Umi kejut dia..Umi pulak terkejut..bangun jer terus nak makan..banyak jugak dia makan..dia yg tolong abiskan nasi ayam abang dan Along..tapi ayam dia tak nak...tergolek jer ayam kat situ..



Mahal ke idok?

Selesai makan..Kitarang jalan2 kat dalam tu..Along nak beli purse yang murah..10 hengget tu..tapi takde orang berniaga pulak..Umi masuk kedai Al-Ikhsan nak survey kasut sukan untuk anak2 dara..tapi si afif yang dapat...dapat bola..


                                         seronok dia dapat bola


Lepas beli bola..kami terus balik rumah...Angah kata ada nak menghafal sikit..adoyai ..last minit nak hafal.... Angah..angah...

Saat Umi tulis ni angah tengah bertarung didalam dewan..Al_fatihah buat anakku..




10 comments:

  1. semoga urusan Angah di permudahkan.. semoga berjaya Angah~ buat yang terbaik k~

    sesekali layan sup memang sedap kan~
    masa selsema haitu dpt makan sup.. nikmat jer rasa~

    ReplyDelete
  2. good luck angah..moga dapat jawab dgn baik..aamiin

    ReplyDelete
  3. Semoga segalanya dipermudahkan buat anak2 sura.
    Kak zai pun dah lama tak makan kat ani sup utara.

    ReplyDelete
  4. Good luck utk anak2 yang nak exam.. Moga berjaya..

    Biasa laa nak exam takut selera pun tak de yer..

    ReplyDelete
  5. Gud luck buat semua anak3 y akan ambk exam.. lya doakan moga diterangkan hati n dilapangkn dada utk jwb exam

    ReplyDelete
  6. anak sulung el pun ari ni start dah peksa
    smoga anak2 kita dpt mejwb dgn baik
    huhu risau gak ni

    ReplyDelete
  7. Salam Kak..
    moga urusan anak2 exam di permudahkan... moga terang hati mereka..amin!..
    sedap makan sup ni kak... :)

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak makan Ani sup utara ni...

    ReplyDelete
  9. Sama ler Sura.....moga anak anak kita cemerlang secemerlangnya yer...Yg penting kena berprasangka yg baik baik aje. Tugas kita tolong doa yg terbaik buat mereka.

    Tak pernah try Ani Sup Utara ni sedap ke?

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)