Saturday, October 18, 2014

Coleteh Di Hari Sabtu..

Assalamualaikum semua..
Selamat pagi..Yeay dah sabtu..sememangnya hari yang dinantikan...
Sehari dua ni Umi akui agak malas untuk berupdate..nak kata busy sangat..takde la..hujung  dan awal bulan baru  Umi busy..

Perasaan malas melanda kali ni agak kuat..seolah-olah dah malas nak berblog..sayang tetap sayang pada blog ni..tempat luahan hati dan tempat mencari kawan...Kawan-kawan yang sedia ada pon semuanya awesome!! Itu yang buat kekuatan datang balik bila fikir kawan-kawan yang datang baca n3 Umi yang entah apa-apa...dan bersedia untuk komen..u all are very amazing!

Penyakit malas ni memang susah...Nak snap gambar pon Umi dah jadi malas..Kalau dulu pantang..buat apa-apa jer mesti nak amik gambar dulu..Sampaikan anak-anak dan suami pon dah tahu...Diarang pulak cakap..Untuk blog...Kalau terlupa diarang yang ingatkan.

Minggu lepas angin mem'baking' datang...Dari cupcake..Kek Butter..dan  Kek Coklat kukus..Umi buat dalam satu malam..(malam minggu)..Cuma malas nak amik gambo..dalam hati duk cakap...tunggu la..esok boleh..last2 semua dah tinggal habuk!..haha! Tak dapat la nak tayang kat korang bagi korang jeles dengan kerajinan Umi tu untuk satu malam..(ayat perasan rajin..haha)

Semalam Umi rasa seronok juga apabila stokin wuduk yang Umi order dah sampai..memang best servisnya..hari ni order esok sampai...Umi beli kat Sweet Muslimah..Stokinnya pon berkualiti..Umi beli 2 set..satu set ada 3 pasang..Dapat la 2 sorang bagi ngan anak-anak dara..Selalunya stokin yang Umi beli nipis cepat rosak..koyak..Kali ni nak tengok la kualitinya camner..kalau tahan boleh la beli lagi..nak komen lebih-lebih pon..belum pakai lagi..

me...today...

#jangan terpedaya dengan gambar Umi tu..pakai 360..rasa cam sweet pulak..haha!#panjang jer muka..padahal bulat cam bulan penuh!#

8 comments:

  1. hahaha...comel...!!! selamat berblog sis!!hihi

    ReplyDelete
  2. Hehe
    Biasa r umi. Lya pom pnh dilanda prasaan camni. Tiba2 rsa nk stop j mnulis blog. Xde mood. Bila nk tls n3.. idea tbntut. Lya.ikut mood je.. klo rsa mmg xde mood.. biar je la sepi.. bila smngat tu dtg.. hari2 ade n3..


    Hapoy Saturday ummi..

    ReplyDelete
  3. Salam sabtu kak sura..memang comel pon

    ReplyDelete
  4. Rajinnya sura sampai buat 3 jenis kek satu malam blh buat bisnes tu.

    Kak zai pun macam tu kadang2 ada rasa malas tapi sayang pula blh dijadikan dairi.

    ReplyDelete
  5. comelll lerr tu Kak..hehe..
    amboi kalu angin membaking datang, mcm2 plak yg terhasil ye kak.. hehe.. sukalah anak2 dpt mkn air tgn ummi..:)

    ReplyDelete
  6. 1st time saya dengar tentang " Stokin wuduk" tu...
    Macam mana stokkin nya ya? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. stokin tu tak yah bukak masa nak amik wuduk..ada di buat lubang untuk kita tarik jer tanpa membukanya..:)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)