Tuesday, September 23, 2014

Rindu bersiaran..

Assalamualaikum semua sahabat yang dikasihi..
Rasa rindu nak menaip..semalam super busy..Umi kena bekerja di kaunter..petang baru masuk bilik Umi..Hari ni pon sama..tapi hari ni Umi tak balik rehat kat rumah..so ada ler masa sikit..
Dah lama tak bekerja buat ubat ni..(bagi ubat kat patient)nak cari ubat pon terkial-kial..banyak yg dah lupa mana tempatnya..asyik nak menanya orang jer..Bila dah masuk 2 hari barulah rasa cam dulu2 balik.

Bila dah menggantikan orang..kerja kita pulaklah yang tertangguh..adoyai..jenuh jugak nak submit claim ni..3 hari lagi kira gaji pulak..Gitulah sedikit sebanyak kerja Umi..boleh kata semua umi buat..dari bab ofis sampai ke kaunter..

fenin tengok camni...........

Tutup bab kerja..ni nak story..semalam Umi main masak2..ayamnya dah diperap hari ahad petang lagi..tinggal masak jer dan goreng nasi..jadi la masakan simple untuk dinner..puas hati jugak walopon ala kadar..

                                            
Sejak kebelakangan ni Umi rasa cam malass sangat nak masak tapi Umi terpaksa jugak..takkan nak makan kedai jer kot..bankrup aku..huhu..Tapi malam minggu tu..kemalasan menjadi-jadi..bawak anak2 makan Ayam penyet..Kali ni keluar ..Umi pertama kalinya mengenakan shawl..segan pon ada sebab tak biasa..tapi anak-anak dara yang bagi semangat..









#pstt..korang bagi komen sikit pasal shawl tu..ok ke Umi pakai?malu wehh..#
#kalau korang rasa buruk cakap jer..Umi tak marah ..cuma nak tahu yang betol2..takut nanti syok sendiri!!#

20 comments:

  1. alaa..shawl..belit mcm mana pun org takleh nak komen sbb boleh dibelit mcm2 cara dan gaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak reti sangat nak belit-belit ni..:)

      Delete
  2. wah..so sweet akak pakai shawl..muda 5thn akak...akak pakai lah shawl slalu..cantik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. slalu tu tidak ler kot..amik masa nak belit2 ni..hihi..

      Delete
  3. cantiknya pengomenku bangga heee semua sweet sura, kira shawl ni middle east la kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la kot..not sure..for sure.. trend remaja masa kini..hee..:)

      Delete
  4. Si hensem tuh bukan main lg depan kamera...pandai pose and mesra kamera

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang..kalu orang amik gambar dia pon sebok..Apip..apip..suruh jugak amik muka dia..

      Delete
  5. Hihihi..lawa lah kak pkai shawl..klu sy memang tak reti pakai.. ada gak beli, last2 simpan dlm almari...hehe..
    sesekali makan luar OK lah kak..klu sllu, mmg bangkrup juga sy... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius akak pon tak reti..beli2..simpan..pakai cuba2 jer kat rumah..bila anak2 suruh..tu yg akak cuba2..malu sebenarnya..

      Delete
  6. Cantek lah Kak Sura.
    betolll.. iklas nih.
    nampak dh sebaya dengan anak dara akak~
    terus kan memakai shawl.. cantek sangatttt~

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kat gambar je kot..yang kat luar tak seberapa..huhu..

      Delete
  7. 1. Kalau dah hampir hujung bulan kena pulak cover org lain memang busylah jadinya Sura

    2. Oklah tu cantik - jgn takutlah Sura kalau anak dara yg mengenakan mereka lagi pandai dan tahu nak bagi umi dia cantik:)

    ReplyDelete
  8. Sura pakai apa pun kak zai nampak lawa.

    Kadang2 anak2 rindu masakan ibu walau simple tetap sedap ditekak mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak zai..anak2 tak kisah kita masak apa..nasi goreng pon diarang suka..

      Delete
  9. comel je kak sura pakai shawl tu..pasni leh pakai lg

    ReplyDelete
  10. huhu..
    gitulah bila take over keje org..keje kita lak tcicir..
    owhh..baru tahu akak ahli farmasi ye..
    mesti familar dgn smua ubatan ni

    ReplyDelete
  11. Nak buat macamana Sura dah namanya kerja .....kenalah teamwork hehe...
    Sure sedap tu kalau ayam perap lama... mesti isi dia berasa.
    Cantik apa awak pakai shawl...tak banyak yg berubah pun muka tu, sebab bahagian depan tu sama je bentuknya nyan tudung yg biasa awak pakai...... yg bezanya cuma ada kain tambahan kat belakang tu mcm pengantin heheh....

    ReplyDelete
  12. muka akk tu dah lawo..pakai apa pun comey hahahaha
    tp mmg cantek kak..akk pakai shawl tu..hehehe
    el pun sibuk ari smlm..lau wikend mmg x sentuh blog..sbb hari untuk anak2 hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)