Wednesday, September 17, 2014

Cuti sekolah Dan Anak-anak..

Bagi anak-anak..cuti sekolah ni lah yang ditunggu-tunggu..nak-nak abang Aqil..dia memang terlebih rajin..sampai dah habis rajin..tu yang asyik tak nak gi sekolah.(dah abis rajin yang tinggal..m..).Kalau dulu selalu cakap knapa cuti sekolah 2 hari jer..sabtu/ahad..knapa tak terbalik 2 hari sekolah 5 hari cuti..haha..sekarang ni dah takde dah ayat tu...

Cuti ni Umi tak bercuti pon.Along dan Angah ada tuition..bawak anak-anak keluar jalan dekat jer..
Sabtu hari tu bawak mandi kolam Pandamaran yg dekat sini jer..murah pon murah..rm17.50 jer semua..


                                                              Afif yang gumbira..

Ada 2 kolam untuk kanak-kanak kat sini..satu kolam renang yang besar untuk dewasa..Sebenarnya dah lama tak bawa anak2 kesini..Afif pon baru 1st time Umi bawak..dia punya seronok sampai tak nak balik...tak puas..Umi amik sesi 4.45pm-6.30..tu yg tak puas agaknya..lain kali datang lagi ya dik..pujuk Umi..(lain kali tu ntah bila hehe..padahal dekat jer...tak sampai 10 minit naik kereta).



                                                       terlupa pulak bawak sikat..

#seronok sangat bila tengok Afif seronok..Umi hanya pandang jer dia mandi kolam..kakak2 yang melayan#






15 comments:

  1. amboi seronoknya dapat mandi kolam

    ReplyDelete
  2. el xde ms lagi nak bw anak2 pi jln2..terbaru diorg just tulun cuci motor je..tu pun diorg dah ronok2 hehe..insyallah wiken ni nak bw g jjcm ke..window shoping ke ape ke sian diorg pulak dok umah jek

    ReplyDelete
  3. wah..bestnya mandi kolam..lama xmandi kolam..:)

    ReplyDelete
  4. mg afif la org paling seronok..aktiviti berendam cmni mmg jadi kegemaran ramai kak sura..sy ni je tak cuti2..kesian aiman terperuk kt rumah cuti sekolah ni..tggu hujung taun baru bawak jalan kot..:)

    ReplyDelete
  5. main air mesti afif suka, tak sikat pun handsome :) betul kadang terlupa bawak sikat kan :)

    ReplyDelete
  6. senangnya bercuti dengan budak,happy lah

    ReplyDelete
  7. wahhh...memang seronok lah kak..anak2 bermandi kolam... happy dpt bercuti bersama :)

    ReplyDelete
  8. Ala.. Afif tak sikat rambut pun comel aje:)

    ReplyDelete
  9. anak2 kalo dpt berendam memang x hengat bende lain dh kan~
    nak ajak balik pon kemain susah. hahaha.
    sama lah anak2 Zura kak~ tapi kita happy lah tengok dorang seronok berendam.

    ReplyDelete
  10. Baru baru ni pun okje pergi swimming pool gitulah....kat Putrajaya....2 jam pun dah puas, anak beranak berendam hehe...

    ReplyDelete
  11. Budak2 kalau dapat berendam dalam kolam, memang seronok... berejam lah diorang berendam sampai puas... :)

    ReplyDelete
  12. seronok mandi kolam kan... anak2 idah pun suka juga... tapi dah lama tak bawa mereka... tunggu la lepas abis upsr nanti... :)

    ReplyDelete
  13. budak2 mmg suka main air kolam ni..
    asya pon nk mandi kolam aritu..
    tp x smpat nk bawak..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)