Wednesday, August 27, 2014

Usaha Tangga Kejayaan..

Assalamualaikum semua..
Umum semua tahukan..setiap usaha In Sha Allah akan membuah kejayaan..kejayaan yang bagaimana atau setakat mana yang kita capai itu adalah hasil usaha kita..maksudnya kalau usaha kita lebih In Sha Allah dapat lebih..disamping percaya dengan rezeki yang Allah kurniakan pada kita.

Dari tahun lepas sampai ke bulan ni..Alhamdulillah rezeki Umi dalam berShaklee semakin meningkat..walaupon Umi belum betul-betul all out..Umi akui Umi jenis yang malas nak pergi class..meeting..tapi tak de lah tak pergi langsung..ilmu  mesti dituntut untuk berjaya walaupun hanya berniaga Shaklee..malah memang kena ada ilmu..nak-nak pulak dapat yang macam-macam tanya..tapi Umi faham dia berhak untuk bertanya selagi tak puas hati..(yalah..nak kuar duit beli produk biarla berbaloi).

Kenapa Umi tak all out?..kat Fb pon Umi takde nak masukkan pasal Shaklee..ada sekali sekala..entahla..sebenarnya Umi ni ada perasaan malu2 lagi..kalau kat blog kurang sikit perasaan tu..sebab tu sesekali berani jugak tepek gambar sendiri..kat Fb memang sejak setahun dua ni boleh kata kurang nak post gambar sendiri..yang selalunya gambar anak2 la..nak2 si Afif..dia yang selalu jadi mangsa Umi..

Kalau nak all out ..kena pergi class 2 kali atau sekali seminggu..seminar sebulan sekali..tu pun payah Umi nak ikut..mungkin belum masanya..Umi sayang dengan kerja Umi ni.Ada kawan Umi yang berhenti kerja buat Shaklee full time ,lepas tu bila ada masalah keluarga..terus down..dah tak nak buat bisnes.Bukannya Umi tak percaya ..memang ramai yang dah berjaya..buktinya pon depan mata..cuma Umi yang tak nak..belum masanya nak all out..

Walauapapon Umi suka dengan keadaan sekarang..kerja.partime Shaklee..boleh berblog..hehe..
Kalau korang nak jadi cam Umi pon boleh..nak part time Shaklee..bonus masuk tiap 15hb..memang seronok sebab dah mula dpt 4 angka..kadang2 terfikir jugak buat main2 pon boleh camtu kalu buat betul2..mesti lebih..tapi jangan ingat mudah masuk tahun ketiga(kalau tak silap)ni baru umi dapat camni tau..(sbb tak buat betul2)ada yang setahun pendapatannya dah banyak sebab buat betul..yang penting diri kita sendiri..kalau rasa cukup dengan apa yang kita ada..atau nak cari rezeki lebih..kita yang tentukan..macam yang selalu upline Umi cakap..kita usahakan Tuhan tentukan..

Kalau ada yang berminat nak join shaklee dan nak buat duit lebih..bolehla contact Umi..In Sha Allah akan bantu ..

 ini bukan Umi punya..just nak share yg Umi amik dari FB..tengok total tu..banyak tak? RM 16029..tapi tak leh lawan Master Umi ..lagi banyak...dah capai tahap puluh ribu sebulan..jangan ingat senang nak dapat..tanpa usaha..takkan tercapai sampai bila-bila..


                                   FM dari Master yg baru balik dari US..ramai yg layak ke US/umrah
                                                     
                                                  bersama CEO Shaklee..

#Dah lama tak iklan Shaklee##Zhulian,Amway,Gano Excel semua Umi dah masuk..tapi Shaklee is the best!!#IHAVESHAKLEEINMYBLOOD#

15 comments:

  1. Replies
    1. cuba untuk terus berusaha..In Sha Allah..

      Delete
  2. go akak go..cik nor caya akak blh..:)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..asalkan gigih..byk berusaha n bersabar pasti akan temui kejayaan...

    ReplyDelete
  4. kwn el pun dah jd master shaklee skun dia pun join pi US ritu
    dia graduate cikgu tp benti nak wat shaklee..dulu dia tu xde ape sgt..org ssh..skun ni fuhyooooo income puluh2 ribu baru umo 27taun..dulu xde kete..skun pakai velfire kau haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mesti dia usaha betul2..bagus2..muda2 dah berjaya..:)

      Delete
  5. Kita pun tak pandai nak meniaga Sura.... malu
    OKlah tu Sura....sekurang kurangnya awak dah pergi selangkah ke hadapan.... Gud Luck Sura

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum cuba belum tahu..kadang2 kita sendiri tak jangka potensi diri kita..sura pon jenis yg malu2 jugak..tapi bila dah bukak mulut..dah tak boleh berenti..hihi

      Delete
  6. Teruskan usaha, K Sura... Semoga sukses... Orang dok cakap2 pasal Shaklee, tapi nurul pun tak pernah try lagi produk2 Shaklee... huahuahua, ketinggalan tak tu rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Nurul...nnt terbukak hati nak cari supplement..bolehla contact akak..:)

      Delete
  7. Zura setuju kata Kak Sura.
    usaha lebih dapat lebih.
    buat biz nih hati mesti kental.
    cuma kena yakin 1 jer. rezeki semuanye dari Allah.
    kalo dah rezeki kita.. macam mana lambat pon.. tetap rezeki kita kan~

    ReplyDelete
  8. x kira buat apa pun umi.
    yg penting kita buat sungguh2, ikhlas nk cr rezeki..
    insyallah dapat..
    dan jgn lupa, rezeki ni dlm bnyk bentuk.. ada org duit bnyk...tp ada masalh, anak2 selalu sakit2.. rumh tngga kacau bilau..
    adalah masalah nya..
    buat sungguh2.. cr rezeki yg baik..
    insyallah

    ReplyDelete
  9. Oh... Sura dah biasa buat MLM tu yg tambah mudah utk melancarkan misi. Tahniah dari kakak..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)