Wednesday, June 11, 2014

Bebelan Pepagi..

Bismillahirahmannirrahim...
Selamat pagi semua..dah sarapan ke?Makan apa?Umi kalau pagi-pagi jarang makan..tunggu pukul sepuluh baru makan..kadang-kadang pukul 11..minum air jela..bukan apa..cuma tak selera pepagi..kecuali Cik Abe ajak sarapan..Umi tak menolak ler..Antara yang wajib Umi amik pagi2 ialah vitamin..vitamin apa lagi kalau bukan Shaklee...Omega,B-Complex dan Vit c..Stok Soy protein pun dah habis..hehe..tokey Shaklee ngelat nak beli..tapi bulan puasa nanti..In Sha Allah akan mula balik..






                                                                          Cinch Tea..

Sebenarnya sejak akhir2 ni..ramai pulak yang menegur badan Umi semakin naik...adehh..jadi Umi tengah mengumpul semangat untuk diet balik..memang sukar rasanya dah umur macam ni..metabolisma pun dah slow...tapi terpaksa juga sebab Umi pun dah sakit mata tengok lemak kat badan sendiri..

Sejak mula kawin sampai sekarang Umi berjaya menternak lemak sebanyak 15 kilo..boleh tahankan!..haha..
Badan pulak jenis besar atas...huhu...dari zaman anak dara memang kena cari yang elok untuk Cik B..kalau tak ..putus!!memang pernah kena dulu2...masa tu mana mampu nak pakai yg mahal2.sekarang pon tak brapa mampu jugak sebenarnya..tapi kena gak beli untuk keselesaan..kadang2 jeles tengok orang beli tak kira brand apa..janji selesa dan comey..serius dulu2 Umi jeles tengok orang beli yang 3 =10 hengget..Umi punya kena labur rm100 keatas untuk keselesaan..tu baru satu..huhu..sampai sekarang Umi selesa ngan Triump..tapi ada jugak berjinak2 dengan yg murah sikit. Audrey dan Avon..

Sebenarnya n3 hari ni lebih kepada luahan hati..korang jangan pelik ngapa Umi merapu meraban..cam kata PK(Puan Kutu)..bila idea dah datang ..macam2 merapu meroyan..memang setujuu sangat .Ni pun idea banyak lagi tapi terpaksa simpan dulu sebab Umi baru teringat nak kira EPF..nanti bos bising dah brapa haribulan Umi tak buat lagi..kalau lambat2 nanti kena denda kat KWSP.


#korang tau tak kalau kurus..Miss B boleh kurus ke?soklan cepumas..kalau korang yang perempuan yg baca soklan  ni ..sila jawap ye..bagi pandangan masing2..dari dulu lagi Umi nak tahu..sebab badan tak pernah menurun asyik menaik jer..tu yg tak tahu..hihi..



21 comments:

  1. Hihi... kakak rasa boleh juga kot Sura.
    Takut juga badan dan kurus tapi 'cik B' maintain besar lagilah tak matching kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...sebab dari dulu cik B tak pernah kurus..haha..

      Delete
  2. Sama la kita kak... Pagi2 wajib dengan vitamin Shaklee

    ReplyDelete
  3. kak sura, kalo leh saya nak besarkan mis B tu..opsss...huhu..
    saya nk buang lemak tepu tang perut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh bagi..kaksura transfer sikit kat Mar..haahaa:)

      Delete
  4. Haha... ni memang bebelan pepagi ni...
    betul tu K Sura, bila umur makin meningkat ni, susah betul badan ni nak turun dah... kena maintain bagi x naik lagi je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih la tengok badan camni..kalau bergambo..asyik amik separuh jer...hehe..:)
      kaksura tak leh maintain..kena turun sebab dah gemok!

      Delete
  5. hahaha... sy semenjak khawin dah berjaya naik dari 38kg - 53kg...haha.. lagi dasyat menternak ni...hahaha
    wah! respek kak..pagi2 dah bervitamin..:)

    ReplyDelete
  6. Shaklee... kat rumah pun mak ngan adik dah mula.. besar pengaruh shaklee ni :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/06/royal-belum-part4-chalet-sg-tiang.html

    ReplyDelete
  7. cik nor rasa boleh..insyaAllah akak boleh...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah...tq Cik Noe bg akak semangat..:)

      Delete
  8. Salam kak sura..
    ini pengalaman zura buat Diet Atkin haritu.
    memang ade penurunan jugak pada tetek. sbb kat tetek pon simpan lemak jugak.. so bila lemak di bakar.. memang ade perbezaan saiz sket.. kalo nak menten saiz tetek kena senam.. baru otot cantek kat bahagian tetek.

    Selamat berdiet kak Sura.
    Zura pon masih berdiet tapi x buat dah diet Atkins.. diet kira kalori pulak.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tema kasih untuk info tu..kaksura nak kena senam la untuk kecantikkan part tu...hehe..kaksura tak leh nak diet Aktins rasanya..cuma kurangkan makan..:)

      Delete
  9. Salam Sura...Good Luck utk diet ya.


    Utk join kutu Emas..blh pm kat FB yer.Jom join..hehe

    ReplyDelete
  10. kena ada semangat dan disiplin kuat tu Sura, boleh kurus punya lah...

    ReplyDelete
  11. oh sura tak sarapan, bole ke ambik vitamin perut kosong tu? biar badan sedap macam sekarang, berjus skit. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seeloknya memang kena makan dulu..tp sura ni dah biasa camtu..kadang2 makan dulu..kadang2 tidak..:)

      Delete
  12. byk mkn vit.. lya jut mkn vit c je.. hehe..
    y bhagian tu biasa ssh nk kecilkan..lg2 kalo semulajadi..kecuali kalo lemak blebihan kaw tu.. kna try cari y jnis krim selamat n sapu kt area situ..rsanya adakan krim utk kecilkan bhagian tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaksura takut la kalau jenis sapu2 ni...tengokla camne..:)

      Delete
  13. Okje pernah makan yg jernih tu Sura...apa tu prime rose oil ke...tapi masa ambik tu mmg rasa badan tambah naik.... dahlah badan mmg sedia ada kembang hehe.... La ni dah tak ambik le sebab kena beli dulu klinik panel je kan...
    Miss B tu apa? Beautiful gerdle tu ke...Pernah gak zaman dulu pakai tapi bukan beautiful...ada satu jenama tu tak ingat apa.... Entahlah kena rajin pakai kot barulah menjadi bentuknya....pemakanan pun kena jaga jugak tu rasanya

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)