Thursday, May 8, 2014

Anak buah baru..

Selamat petang semua...tadi Umi rehat Umi sempat melawat adik ipar Umi yg dah selamat bersalin kat HTAR..En Hubby yang tak sabar-sabat nak melawat adiknya sampai tak pergi kerja..Ikutkan Umi tunggu jer dia balik rumah...tapi dia dah nak pergi sangat Umi ikutkan jer...bukan apa..Umi ni tak leh nak cuti suka2 hati..nak mc jauh sekali..kalau tak betul2 sakit..bila pergi time gini terkocoh-kocohlah sikit...

Itupun mintak keluar awal tadi...nasib baik sampai kat sana senang dapat parking.Dah sampai wad seronok pulak dapat tengok anak buah baru..comel sangat..baby girl..dah dapat sepasang adik ipar Umi..Umurnya muda setahun dari Umi..Adik hubby yg ke5..Hubby anak yg sulong..jadi Umi jadi mak long lah belah dia..kalau belah Umi jadik Maksu..hihi..



Dapat kat Umi..Umi bungkus cam sup bunjut ...nampak gelisah jer babynya ..tak lena...bila buat camtu baru diam sikit..Umur 2 hari kening dah nampak..biasanya anak2 Umi abis pantang baru la nampak bulu kening..ikut mak ayahnya dua-dua jenis berbulu ...Umi tak lama dalam 1.15 dah balik..hubby jumpa pulak kawan dia dan isteri tengah menunggu kat pintu labour room..nak menyambut cucu..sembang sekejap..pastu cepat2 keluar sebab Umi nak masuk kerja balik..bila sampat kat parking..adehhh..sakit hati wehh...


                                              garu kepala laki aku...hihi..ada kereta blocking..

Kalau korang camner..sakit hati tak?tgh panas cam ni..boleh mengelegak..hubby takpe lagi sbb dia tak kerja..Umi nak balik solat dulu baru masuk kerja....nasib baik kakitangan kat situ ada..kereta dia pun kena..dia amik no plat kereta..yg block tu then bawak pegi buat announcement.dalam 15 minit..datang sorang tuan kereta..tapi kereta yg depan staff situ..kereta yang block Umi tu..lambat sikit..bila datang..cakap maaf2...masa buat tak ingat..menyusahkan orang lain...bukannya nak jumpa kita betul2..bersemuka  cakap maaf just cakap camtu jer..geram pulak..nasib baik Umi boleh sabar..malas nak gaduh2 atau bising2 kat diarang..nak jer cakap lain kali cari la parking betul2..jauh sikit pun tak pe..asal tak menyusahkan orang...

Kenapalah masih ada sikap orang yang mementingkan diri camni..tidak berfikir akibat dari perbuatan atau sikap kita boleh menyusahkan orang lain...tak pasal-pasal mintak dibebel dengan orang yang terkena...kita manusia tidak sempurna tapi ada akal yang Allah bagi untuk berfikiran yang mana baik dan yang mana buruk..sekian tazkirah hari ini..haha..

#sikap pemandu begini yang buat sakit hatiii#kalau kena kat dia baru dia tahu rasa camana#mood sakit hati baru abis#


15 comments:

  1. oloh comelnye baby.... kalau dah tau block kereta orang knp tak tinggalkan num phone...sng nk contact...

    ReplyDelete
  2. kak tak try tolak kete tu? yela mana tau handbrake free..
    comel baby tu..tahniah kak sura..

    ReplyDelete
  3. chill umi hehe btw fae tag umi

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2014/05/segmen-join-bloglist-ain-bulan-mei.html

    ReplyDelete
  4. Tak teringin nak beranak lagi ke sura hehe...
    Selalunya kalau otg block gitu dia tak tarik handbrake kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..idol la.sudah cukup sudah...haha..
      handbrake dia tarik..

      Delete
  5. Ya Allah comel betul baby..klu dpt mmg kena gomol..

    tu la kan kak sura menyakitkan hati..parking nak lepas dia je tak reti fikir org lain

    ReplyDelete
  6. rasa nk berank kecil pun br beranak..

    wanginya...bby...

    tunggu nak beranak anak puan plk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah..semoga dapat girl pulak lepas ni..:)

      Delete
  7. Comey anak buah baru K Sura...
    Geram jugak bila orang block kete kita, patutnya dia x tarik handbreak ataupun letak lah no hp kat kete dia... kan ke dah menyusahkan orang lain... :)

    ReplyDelete
  8. Subhanallah... comey nyer baby....

    ReplyDelete
  9. Comeynya baby girl tu... tak nampak macam baru lahir pun..

    ReplyDelete
  10. comelnya cousin afif :) panicked bila keta kena block kalau honk pun abis bateri kita plak :)

    ReplyDelete
  11. holoh comey nye bulat gebu pipi dia...

    kalau nak blok kereta org, at least tinggalkan nombor telefon pada dashboard, supaya senang dihubungi

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)