Monday, April 21, 2014

Bila Tiada Idea..

Assalamualaikum semua...
Sejak kebelangan ni Umi semacam kehabisan idea nak menaip..malas pun ada.. nak snap gambo pun malas..
Tak macam dulu-dulu..buat apa jer nak snap..pergi mana2 pun mesti nak snap..tapi sekarang ni mood dah kelaut..Camne ya korang semua dapat idea dan rajin..Umi ni semacam dah takde idea..kadang-kadang mood nak buat n3.. ada tapi idea pulak lari lintang pukang..bila idea mula nak datang kebizian pulak melanda..Itu yang dalam seminggu hanya beberapa n3 yg keluar..tu pun dah petang baru muncul..

Semalam pun bermalas-malasan kat rumah..buat kerja rumah jer..masak nasi lemak..makan dari tengahari sampai ke malam..tu yang banyak malas agaknya..banyak lemak..hihi  Gambar masak-masak pun malas nak amik..kalau dulu-dulu laju jer..sampai anak-anak pun tahu dah habit umi..tapi sekarang..hrmm..malas..
Tapi lepas ni Umi memang kena rajinkan diri ..memang kering betul idea nak bern3..

Nampaknya Umi kena tengok gambo2 lama yg Umi amik..baru ada idea..ok..ok..idea sudah mari..Teringat gelagat Afif masa hari tu masih ada gambo yg terperam..kali ni umi kasi keluar..layan gambo jelah..malas nak taip dah..

ini masa baru balik dari umah ibu..singgah isi minyak..sempat lagi Afif mengePow umi..dapat la pistol belon yang entah keberapa kali beli..

  Ini hasil berPasar malam bawak dia....


kepenatan...

                                          suka tol dapat try baju ni..sampai taknak bukak..


melayan Afif yg sibuk nak tengok keretapi..sedap duduk atas abah dia..

#kisah takde idea#

*korang tolong share sikit camne nak banyak idea..



8 comments:

  1. Comelnya Afif ni, rambut keperangan ek, handsome dia pakai blazer tu. Betul sura saya pun perlu tips untuk berblog ni :) bila dapat share k:)

    ReplyDelete
  2. Afif memang comel..
    sama la..saya pon kadang2 takde idea nak tulis apa..

    ReplyDelete
  3. Afif ni sentiasa comey d mata acik lia tau...

    ReplyDelete
  4. Afif..kenapa kamu ensem sangat nak oiii....

    ReplyDelete
  5. Jom join GA Fuza
    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

    ReplyDelete
  6. Zura nih pon kadang2 x de idea n kadang2 dtg gak mood malas.
    nk kongsi tips tuh x de lah tips sgt.. zura kalo dh x de idea.. zura menulis citer sekeliling yg terdekat jer. x de gambar takpe lah.. janji ade n3. selalunye kesah anak2 atau kesah keje. hehehe

    ReplyDelete
  7. dah mcm pekerja yg berkerjaya pakai kot tu..
    afif mmg kacak lah kak..suka tgk dia cam omputeh

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)