Friday, March 21, 2014

Projek..

Assalamualaikum..Salam Jumaat yang penuh barokah..
Hari ni umi nak amik kesempatan kat sini nak ucapkan tahniah buat semua pelajar yang dapat keputusan SPM yang cemerlang dan bagi yang kurang tu..jangan sedih-sedih..ini bukan pengakhiran tapi permulaan..
Umi dapat bayangkan kegembiraan seorang ibu..bila keputusan anaknya cemerlang..(teringin nak macam tu..).Walopon tahun ni Along baru nak amik SPM.Umi pulak yang sama debarannya ngan Along..Kat sekolah Along ,33 orang dpt straight A..Alhamdulillah...lupa pulak nk tanya Along berapa ramai pelajar melayu yg dapat straight A..tapi semestinya semua pompuan sebab sekolah Along sekolah perempuan..

Minggu lepas Along ada peperiksaan..bila dapat tahu Along dah boleh dapat A dalam add math pun Umi dan abahnya gembira..sebab sebelum2 ni along selalu cakap susah..Ya Allah..Semoga Along terus cemerlang..matapelajaran yang lain tu tak tau la..bio,fizik n kimia..harap Along dapat score..sebab setakat ni belum menunjukkan A lagi..

Lupakan pasa Along..Umi pulak yang lebih2..sebenarnya hari ni nak cerita projek Umi pada masa lapang..baik punya projek..projek menambahkan  lemak2 diperut dan sekelilingnya..Umi ni kalau datang angin rajin tu macam2 nak buat.Jom tengok projek apa......

                                                                Intinya...
                                  percubaan pertama pakai pastry Kawanku..

Mula-mula buat bising si abang Aqil..kata tak best pakai yg macam ni..nak yang Umi uli jugak..puas mujuk si abang cuba dulu..last-last..dia jugak yang makan banyak.. hee..

Lagi satu projek yang Umi buat..sebenarnya shy-shy kucing nak tepek sini..sebab tak cantik..almaklum..baru proses percubaan..




Harap jangan kutuk yea..sebab dah tahu memang tak cantik..cuma rasanya memang sodapp..

Okla.cukup disini..penat korang semua melayan Umi bebel..k..bye-bye..

#bertambah semangat nak mencuba resepi baru bila ada kedai bahan2 bakery baru bukak..tapi Umi tak sempat lagi terjah..#







14 comments:

  1. Rajinnye Kak Sura membaking!
    untung anak2 akak.. dapat makan kuih2 dari air tangan umi dia~

    ReplyDelete
    Replies
    1. time rajin..time malas tak cerita..haha..:)

      Delete
  2. ha ha time malas buat dekkk dan buat bodoh...macam CM ni, hari-hari malas punya time..ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cm..sura pun sama jer.time malas tu banyak time rajin tu ikut mood.. hehe:)

      Delete
  3. cheese tart !!!!! best nye dh pandai buat sendiri...zura tau mkn je, blm tergerak hati nk buat, dgn kata lain nye malas

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sebenarnya buat tu..cuma belum expert lagi..hihi..
      Anak akak Along pun dah pandai buat..kadang2 dia buat sendiri..:)

      Delete
  4. dua2 menu ni el dah buat..dah lama x buat
    mmg resepi puff tu el pun guna cap kawanku
    yg tart blueberry tu el nah wat egg tart je
    alahhh xde mood rajin nak wat..tp mmg nak makan lah
    nak mintak kak sura poskan bleh hehe

    ReplyDelete
  5. Projek menjadi ni Sura. Apa pulak tak cantik. Makan pun masuk perut. Yg merasa bukan mata tapi tekak kan...

    ReplyDelete
  6. Salam Sura..debaran kita ttp sama.Alhamdulilah exam kali ini anak pompuan atie dpt A gak dlm addmate..Semoga diaorg kekalkn hingag exam sebenar.Aaminnn
    Nampak sedap tart tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kita berdoa..semoga anak2 kita beroleh kecemerlangan..:)

      Delete
  7. Sedapnya Kak Sura... ida reti makan jer tp tak reti buat ;(

    ReplyDelete
  8. ok la tu kak sura..baru cubaan pertama..kali ke2 mesti kebabom

    ReplyDelete
  9. nmpk cantik je rupanya kak sura..kira hebat gak la semua buat pun menjadi..sedap je nmpk

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)