Monday, February 3, 2014

Jalan-Jalan Time Cuti..

Assalamualaikum semua...seronok bercuti semua?..mesti la seronokkan?..kalau tak kemana pun mesti seronok duk rumah..makan tido..Tapi hari ni ..dah ramai yang start kerja..wilayah cuti lagi..Selangor dah start kerja dah..Cuti CNY umi bukannya berjalan jauh..bawa kakak umi dari Johor..jalan dekat-dekat jer..diarang nak pegi ICT..

Punyalah ramainya manusia kat ICT..ingatkan ramai dah balik kampung..rupanya..ramai jugak..yang dari jauh datang nak menengok ICT..pergi pulak time puncak..memang jem la..sebab bawa kak long..redah la jugak..kalau sendirik..dah lama pusing balik..hihihi..sebab dah byk kali pergi..tapi takpelah ..kali ni boleh tepek gambo banyak2 kat blog..dulu2 pegi x tepek pun..disebabkan ramai orang..takde la nak main apa2 kat situ..malas nak beratur(selamat duit Umi..hihihi)habis 10 henggit jer duit parking..

Masa kat situ, kebetulan ada firework..Umi pun tak pasti samada firework tu main kat dalam atau luar ICT.yang pasti macam dekat jer ngan kitarang..memang terpegun lah sekejap..si Afif bukan main seronok lagi..tapi bila last2 yang bunyi kuat tu..dia takut..kuat dia peluk abahnya..






                                 Inilah family kaklong..yang sulong x der..afif tu sebuk jer..



                                  maaf yer adik2..yang dah kawin jer boleh posing camni.

                                       anak -anak dara umi..
Kejap jer datang sini..sebab tak main apa-apa kitarang amik keputusan nak pergi makan..kaklong cakap nak makan yang panas2..apalagi Umi bawak balik p.klang jelah makan kat tempat yg Umi biasa makan..kang bawak tempat lain takut tak sodap...

Esoknya Umi bawak gi GM sebelum KakLong balik Cheras (rumah anaknya)lepas beli barang sikit2..kitarang sempat singgah JJ..maka-makan dulu..lepas makan..sempat lagi beli Big Apple..




             Ini kira rezeki..Anak buahku..Nina..belanja..2 kotak pulak tu!!puas makan!!tq Nina...

Dah lama tak pekena donut ni..sekali makan 2 bijik sorang..hihihi..diet ntah kemana..lol..


20 comments:

  1. banyaknya donut... siapa mahu makan itu... manis manis semuanya.. hepi lah tengok akak dengan husben, romantika gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 Hari baru abis..tupun seksa nak prabih..:)

      Delete
  2. kak sura tayang pic romantik bikin jeles la..huhu

    sedapnya big apple,ala sesekali pekena dua bijik apa salahnya.esok kita smbg diet balik.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sorang 5 biji..2 hari..hahaha..

      Delete
  3. Seronok nye jalan2..bunda pun tak balik kampong jalan2 jalan2 makan2 jer...
    Bandaraya pun 2 3 hari lepas lengang...Selamat bekerja semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time cuti ni jalan2 makan2 pon best bila bersama family..

      Delete
  4. hai sura...saya (1 family dr johor) ke rawang (umah akak)..he3..pon g ICT

    ReplyDelete
    Replies
    1. x jumpe pun ngan Mar..hehehe..Mar pegi hari apa?..

      Delete
  5. mmg cadang nk g ict..tapi dok fikir nak masuk parkir pun dah tentu jem...baik dok rumah je... hihi.. best tgk jejalan reramai gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best jenjalan ramai-ramai..yg x best bila Jam!!

      Delete
  6. Kalau ke ICT yg best memang waktu malam nampak simbahan cahaya warna-warninya. Afifi mesti tak mengantuk masa tu, tapi balik rasa kakak terus bum! letih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan Afif sorang yh letih..semua letih..konon pagi2 semua nak pi sarapan kat luar..tapi semua ke laut..hahaha

      Delete
  7. Amboi laju update blog.
    Sesame maksu. xde hal la. :)

    ReplyDelete
  8. wahh..seronok lah kak pegi ICT.. kmi last pegi masa raya hari tu..mmg meriah walau pun tgh cuti...hehe..
    amboi kak, romantik posing dgn cik abe tu...hihi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali skala nak beromen..tik...hihihi..

      Delete
  9. suka tgk pic kak ngan abe sweet bangat lah
    lama x mkn big apple..bila kak nak belanja el haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleh nak blanja..tapi kena la turun p.klang dulu..:)

      Delete
  10. Lama tak pegi ICT Sura....muzium liln dengarnya terbakar!...
    Seronok dapat jumpa adik beradikkan sesekali...
    Suka posing lomantik yg bawah tu hehe

    ReplyDelete
  11. huih donut big apple tu feberet zura ok !!! sedapnye lahai Say Cheese !!!

    ICT pes time gi masa 2010, masa tgh ngndg sulong

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)