Thursday, December 5, 2013

Kisah Sabtu

Salam Khamis semua..rindunya nak mencoret kat blog ni..n3 minggu ni boleh kata n3 tepek2 gambo jer...Almaklumlah tuan blog banyak masalah kerja sampai tahap stress gila...dan semalam adalah puncak stress..rasa nak nangis.. (memang dah berair mata pun)hehehe..abaikan tentang kerja..hari ni tak nak memberatkan kepala otak dengan kerja..kira dah settle masalah..(tu yg happy jer hari ni)..

Hari ni nak gumbira saja..bertambah gumbira bila ada orang beli produk shaklee set diet hari ni..harga ahli jer ngan Umi..tu pun nak diskaun lagi..Umi ckp..memang tak amik langsung..kira harga ahli..dah berbulan bulan tanya Shaklee tapi hari ni baru beli..rupa2nya dia dah amik Alpha Lipid...dah la nak jumpa dia bukan main susah lagi..by phone jer..nak cerita pun susah..tapi hari ni Umi dapat berjumpa jugak dengannya..walopon sekejap..tu pun kena pi kat kereta dia..tak nak masuk jumpa kat klinik..Umi bukan apa..tak selesa nak ckp tepi kereta jer..kan senang kalau boleh duduk dan bercakap..Umi pun nak terangkan jugak caranya macamana..kang amik Shaklee..tapi badan tak turun2..pastu salahkan produk pulak..Umi banyak nak cakap tapi terpaksa dipendekkan..

Tinggalkan dulu bab tu..Umi nak cerita pasal sabtu haritu..anak buah yag duk Cheras datang rumah..sebelum2 ni dia memang susah nak datang sebab dia kerja sambil belajar..tu yg weekend pun dia sibuk..so takde lah nak datang rumah maksu dia ni..walopon berkali-kali diajak..kebetulan dia takde class sabtu dan ahad tu jadi bolehlah dia datang..Kebetulan dia datang ,hari gaji En Somi Umi..apalagi kitarang pun outing jelah..pegi JJ jer..

naik kereta kejap jer dah tido

                                                         bukan main lagi Along ..
                                                    nina(anakbuah)along dan angah

                                    si Afif tido tak sedar2..sampai habis makan pun dia tak bangun2






Kenyang perut bodo kitarang hari tu.Afif jer tak merasa..tak tau kenapa hari tu dia bukan main lena lagi tido..sampai habis makan..pun tak bangun2 lagi..masa tengah shopping barang dapur baru dia bangun tu pun dah nak balik..

Memang penat sabtu hari tu..keluar dari JJ pegi rumah kakak kat Kg Delek sampai kul 11..pastu En Somi nak ke Klang..pergi jumpa Cik CitiBank..turun balik rumah P.Klang..sebelum sampai rumah sempat lagi pergi makan .kali ni masakan Thai la pulak..camno nak jaga badan?tak kira time..makannn jer..hehehe

#sedar2 n3 dah jejak ke lantai..stop dulu.lain kali sambung..#

23 comments:

  1. Cumil aje Afif tidur. Tak makan tak lapar ke dia Sura. Org lain makan bukan main meriah masih lena juga Aiffi ni hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli karipap dan air bila dia bangun..ada tapau sikit untuk dia..:)

      Delete
  2. Perangnya rambut afif. Hensem boy lena sungguh tidur. Boleh pula tak sedar2. Letih sgtlah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab kat rumah ibugayah dia tak tido tu yg macam tido mati tu..diangkat kesana sini pun tak sedar2..

      Delete
  3. comelnye dak hensom tidoooo.
    lena sungguh yer.. sampai orang abes makan pon dia x bangun lagi.
    agaknye selesa tido dlm pizza hut tuh. ade ekon kan~
    hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun pelik..sebab tak pernah tengok dia selena ni...:)

      Delete
  4. kak..si afif tu kna dah mcm kna ubat tido..cian dia xdapat mkn pizza..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pizza dia tak pandai makan..dia pandai makan mushroom soup ngan sphagetti jer..:).kesian memang kesian orang makan dia tido..tp kali ni dia kasi can Umi dia melahap betul2..kalau dia bangun susah lah nak makan..hihihi

      Delete
  5. Replies
    1. hahaha..memang kena amik balik set diet sebab badan dah naik!!

      Delete
  6. aaiii...sedapnya makan..mai skittt

    ReplyDelete
  7. hehehe mimpi indah kot tu psl afif x bangun2. sedapp nmpk makanan tuu.

    ReplyDelete
  8. mungkin jugak mimpi indah..tu yg tak bangun2 hehehe..

    ReplyDelete
  9. Assalamualakum salam kenal dari blogger Indon
    ...memanen hasil dari Sakhlee...pesta makan pizza bersama keluarga

    ReplyDelete
  10. Sibuk juga minggu ni ye Kak..biasalah kekadang kerja kta ni tak pandai habis kan..hehe..
    amboi afif lena sgt tido..smpai tak makan dia ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibuk tu dah biasa..tapi bila ada masalah..tu yg sakit kepala..:)

      Delete
  11. putih sunggu afif ni pakai produk apa yer.. hehehhee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung jadi Afif..tak yah pakai apa2..Umi dia jer duk pakai bagai..tapi tak putih2 jugak ..ahaks...:)

      Delete
  12. Biasa la pelanggan... bila kita dah kasi murah, dia lagi nak murah dari itu hehe... perut ida tengah lapar ni... sedap sedap semuanya hehe

    ReplyDelete
  13. Wahh.. sedapnya makanan.. tengok time tngh lapar, lagilah berselera.. :D

    ReplyDelete
  14. comel betul afif ni tau..serius dia tidur smp org makan pun tak sedar..geram tgok kulit putih melepak muka mat saleh dia tu..:)

    ReplyDelete
  15. sedap betol dia tdo smp tk sedar ape pun yerk...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)