Tuesday, December 17, 2013

Hari Minggu Yang Busy..

Assalamualaikum semua...Sejak beberapa hari ni susah bebenor nak updated n3..ada jer hal..busy tak abis..
Ahad hari tu pun sebok jugak kena jadi tukang masak dimajlis pertunangan anak sepupu di Kampung Delek.
Cam le terer angat masak..tapi dah sepupu minta tolong ..kena la buat walopon sebenarnya hati berat sebab tak biasa masak banyak banyak..nasib baik jugak ada orang kuat menolong..kakak Umi,IbuFairus,Gee dan anak sepupu..

Acaranya lepas asar..jadi sepupu Umi tu tempah roti jala 5 kilo..pastu tuan rumah suruh pulak buat nasi minyak pulak..untuk makan tghari..ada lebih untuk acara petang sekali.Menu tuan rumah maca macam..Kuah Durian,Beehon dan keropok + pencicah(kakak Umi buat)BBQ ayam,ikan dan hot dog + air asam ibu buat)Nasi minyak, kari ayam,dan jelatah Umi buat..Agar2,nasi impit dan kuah kacang Tuan umah buat..  Apam anak tuan rumah buat..lepas subuh sampai siap kari Umi baru dia habis mengukus apam..sabor jelah..

Alhamdulillah semuanya sempat siap..


hantaran ..



Anak-anak dara...


Afif dah boring..

Ni lah dia orang yg bertunang...


Sekarang ni orang bertunang dah cam nak kawin...ikut kemampuan..pelamin tunang ni belah laki yg sponsor..siap hantar cameraman lagi...


                               makan time!!!!yang penting kari daging Umi habis licinggg! 

                                                             gambar tukang masak...

Bukan main seksa lagi nak siapkan n3 ni dari pagi..petang baru siap..maklumlah.byk benda nak buat..satu sebab lagi..umi tengah gila sesuatu yg baru..nanti i story k...bye..

11 comments:

  1. amboi..kak blh lah akak jadi tukang masak knduri kawen cik nor nnt..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tunggu akak berenti kerja bukak catering dulu..hihihi

      Delete
  2. Replies
    1. kaksura tak sempat pun makan roti jala tu..huhuhu

      Delete
  3. Kalau masak banyak-banyak ada pembantu ok juga Sura at least ada yg tolong kupaskan bawang sebagainya. Kalau tak pengsan juga nak masak banyak-banyak.

    Cantiklah hantarannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..seb baik ada pembantu..kalau tak meme betul2 pengsan..dah sound awal2 ngan sepupu..bawang2 tu kupas siap2 ..senang datang masak jer..:)

      Delete
  4. Wahhh kak sura serba serbi boleh yer hehe...selamat bertunang buat anak sepupu kak sura tu semoga kekal ke jinjang pelamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..semoga diarang sampai ke jinjang pelamin dan kekal keakhirnya..

      Delete
  5. memang sekarang ni majlis bertunang pun dah meriah macam majlis kahwin dah...cantik2 hantaran tu...

    ReplyDelete
  6. Kalo licing tuh maknanye sedap lah tu Kak~
    lepas nih boleh bukak bisness katering plak. hehehehe

    ReplyDelete
  7. pandai tu kak sura msk banyak2.hehe..org sekarang mmg jadi trend,bertunang pun siap pelamin bagai..kadang2 rasa macam mebazir je kan semua ni.hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)