Monday, November 11, 2013

Kisah Sabtu yang panjang..

Assalamualaikum Semua...Camna hari ni ?Malas?Lemau?Rajin?..kalau rajin tu bagus la..Kalau malas dan lemau..buatlah sesuatu yang boleh mencergaskan diri tu..UMi hari ni ceria cam biasa..tapi masuk air gak pagi tadi..Macamana pulak Umi boleh lupa yang hari ni dan esok Ibu Gayah cuti..ada konvo anak dia kat Uitm Arau..padahal dah berkali kali Ibu Gayah ingatkan..boleh lupa lagi..Kesian kat En Somi..dah sampai depan rumah Ibu Gayah..takde orang kat rumah..nasib baik Along tak sekolah..boleh la jaga hero bongsu Umi tu..

Hari ni banyak cerita..kalau banyak masa boleh la jayan N3 ntah apa-apa ni..Ni nak story pasal hari Sabtu hari tu..Umi sekeluarga ke Bandar Baru Bangi..ada kenduri anak sepupu Umi..majlisnya kat situ..jauh dari rumah.duduknya satu kampung ngan Umi jer kat sini..mungkin sebab majlisnya 2 pasang mempelai..


Anak sepupu Umi tu Don Ridhwan.maknyalah sepupu Umi..pasangan pengantin yang satu lagi tu..Don Ahmad Asyraf..adik bongsu Ustaz Don Danial..

Majlisnya Garden Wedding gitu..tempatnya besar..boleh tahan..selain nasi ada bermacam-macam gerai lagi..Umi cuma makan nasi dan kuih jer..walopon banyak pilihan..tapi tak termakan..
Yang beruntungnya si Afif ni..tengokla dia..cam malu-malu pulak bergambo ngan Ustaz Don..ni 2nd time Afif jumpa Ustaz..
Ustaz Don Danial dan Afif
              Umi jeles ngan Afif ni..sebab Umi pun tak sempat nak bergambo ngan Ustaz..
Sempat 2 kali klik jer..takleh nak lama2..Ustaz busy..ramai lagi yang nak bergambo ngan Ustaz Don..

Lepas jer makan..Umi pun memanjangkan langkah mencari saudara2 yang jarang bertemu mata..maklumlah..time ginilah baru dapat berjumpa..


mak su bersama cucunya..maksu ni dah pencen..dulu dia pensyarah kat UPM

nasyid
  ada Nasyid..Umi cuma kenal Lah VE jer..yang lain tu pernah tengok kat TV AlHijrah..tapi tak tau nama..
                         
                                     Afif cam pelik tengok Ustaz Don tadah tangan berdoa..
tak puas hati lagi tu...datang dekat lagi...
                                                         Afif dan Along
Lepas kenduri terus balik Port Klang..tapi sempat gak nyinggah Harbour Place kat Port Klang ni..minum-minum jer kat sini..ceritanya lain N3.. dah penat Umi upload gambar..Jemu gak orang tengok..hehehe..


OKla gambar last..tuan blog..

#dalam banyak2 tempat menarik..satu pun takde gambar Umi..kat kereta jer..huhuhu

19 comments:

  1. Replies
    1. a'a nampak smart dia pakai cam tu..:)

      Delete
  2. nanti kita kawin Maksu tolong jemput ustaz Don ye... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan senang nak dapat Ustaz Don Pa oii..busy memanjang..kena la tanya Pa dia..hehehe..

      Delete
  3. bestnye akakkkk~
    dapat jumpa ustaz Don~

    Majlis kawennye nampak grand sekali.
    siap jemput artis buat persembahan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grand sebab ada abang pengantin yg popular kot...hihihi

      Delete
  4. mana gambar pengantin nya kak? Nak tgk adik ustaz don. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak buleh lupalak..td memang nak upload..lain kali jelah..:)

      Delete
  5. Eleh.. Afif tu sebenarnya bukan apa malu-malu sebab tak biasakan. Bila dah jauh boleh nak dekat-dekat pulak tu hihi...

    Baguslah majlis dia Sura, banyak pengisian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..majlisnya banyak pengisian..ada macam2 lagi ..sura jer tak tunggu..:)

      Delete
  6. wee.. kak sura ada pertalian darah dgn ustaz don..best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak takde pertalian darah ngan Ustaz Don..sepupu akak tu..suami dia pakcik Ustaz Don..tu je..hihihi

      Delete
  7. Wah best ustaz Don.. tahniah kpd pengantin.. :)

    ReplyDelete
  8. beruntung afif dpt tgkp gambar sap berdukung dengan ustaz don..klu umi ada sebelah lagi beruntung kot.haha..semoga aura ustaz meresap pada afif..jadi anak yg soleh Insyaallah..:)

    ReplyDelete
  9. ooo baru tau semua adik beradik dia ada nama DON ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik beradik..sepupu..semua ada Don..yang pompuan Dona..hihihji

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)