Monday, October 7, 2013

Meraikan Harijadi Di Waroeng Penyet

Kisah hari sabtu haritu...Umi dan kawan sekerja meraikan harijadi salah sorang staf klinik kat ayam penyet...Staf tu(kak Fairus..merangkap sepupu Umi-dia kawin ngan sepupu) tak tahupun kitarang nak sambut besday dia...cakap nak makan2 jer..Kitarang keluar 2 kereta..time rehat..Satu kereta pegi beli kek..nasib baik sampai je kat ayam penyet tu terus bg kat pekerja diarang suruh simpankan kek tu..kalau tak tak surprise la...

Apabila mak2 orang dah bergabung(sorang jer yg belum kawin),riuh rendah la jadiknya..memang seronok sangat dapat bersama camni...Dan apalagi..perempuan tak dapat dipisahkan ngan bergambar..jadik hari tu cam jadik hari sesi bergambo jugaklah..

                                                         mak-mak orang..
                                                   sementara menunggu ayam sampai..
     mak2 orang semua makan nasi..anak dara sorang ni je yg nak makan subway
                                             
                                                    inilah besday girlnya...hehehe..
                                                    kak Fairus....lebih mesra dipanggil IBU...

Kak Fairus ni orangnya rajin masak..kalau ada apa2 kat klinik..dialah tukang masaknya..dan airtangannya memang umphhh..sedappp...disebabkan banyak jasanya pada kitarang ni..kitarang sepakat nak sambut harijadinya kat ayam penyet tu...lepasjer makan nasi..Umi pun pegilah amik kek tu..Kak Fairus memang terharu masa tu..tak sangka katanya.... (dah memang namanya surprise!!)

#semoga Kak Fairus bahagia dunia akhirat.#

16 comments:

  1. Happy birthday Ibu..hehehe
    seronok sesekali outing dgn kengkawan.

    ReplyDelete
  2. bestnya ada org buat suprise bestday...cik nor sambut sorang2 jer..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alala..ciannya ngan adik akak ni....harap lain tahun ada org buat surprise nanti untuk Cik Nor..:)

      Delete
  3. sonoknye dapat surprise.
    sonok ade kawan2 cam akak nih.
    terasa dihargai gittu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sekadar yg termampu..:)kawan2 blog pun sentiasa akak hargai dihati ....:)

      Delete
  4. Wah best.. seronok makan ayam penyet tu. Rezeki hari lahir.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi seronok bila makan beramai-ramai..:)

      Delete
  5. mak aiii......glemernya! hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya itu yg kami mampu untuk IBU....kalau Cho ada best gak...:)

      Delete
  6. sekali sekala makan2 ni memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu-selalu pun best gak..tp kopak la...hehehe..:)

      Delete
  7. cik nor ada gak sambur sensorang,.. mama.. diri sendiri pun tak sambut.. haha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe mama..InSha Allah..ada la tu yg menyambutnya..tahun2 kedepan..:)

      Delete
  8. Beginilah untungnya dikelilingi dgna teman-teman penyayang. Tak rugi. Suka kakak tengok:)

    Selamat ulangtahun buat kawan Sura tu...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)