Tuesday, October 8, 2013

Malam Minggu Bola dan Macaroni

Sejak minggu lepas,kesibukan Umi tak berapa nak reda..sibukk jer manjang..nak selesa sikit berblogwalking pun susah..cuma sempat jenguk2 camtu jer..ni pun curi2 masa..harap2 minggu depan reda lah sikit kerja Umi..Hari ni Umi nak berkongsi cerita lagi pasal hari sabtu haritu..basi pun basilah..cerita jer basi..janji tak sakit perut..hehehe..ke ada yg sakit perut baca n3 Umi?kalau ada sila bagitau..boleh Umi kirimkan ubat sakit perut..hehehe..

Malam minggu haritu memang malam ditunggu-tunggu oleh Umi dan En Asmadi..tak sabar sabar nak duk depan telebesen..rasanya bukan Umi saja..semua peminat bolasepak/penyokong negeri Kelantan dan JDT pun begitu..jangan tak tau Umi ni peminat bola ..tapi bukan yg fanatik gila2 tu..masih diberi kewarasan untuk berfikir lagi...maka diwaktu yang ditetapkan..game pun bermula..hati ni tak senang rasanya..kalau tengok kat stadium lain cerita..bila kat umah tak senang duduk..bila hati berdebar-debar..mula la Umi pegi buat kerja lain sambil telinga mendengar...gitulah cara Umi menonton kat umah..tak leh duk setempat.

Malam tu sebelum game bermula Umi sempat masak Macaroni bakar  untuk kitarang makan sambil menonton..cam biasalah..panas-panas gitu..memang sedap..(puji masakan sendiri)hehehe.Masa tu kalah menang tak kira ..selera jer..

                                                                cepat betul habis
Syukur Alhamdulillah..akhirnya Kelantan sekali lagi ke semi final..mungkin bukan rezeki Johor tahun ni..mesti ramai peminat JDT kecewa..biasala adat perlawanan..tahun depan cuba lagi..Malam minggu lepas memang malam yang paling best sekali duk depan tv.bersorak anak beranak..dah macam kat stadium..tak sabar pulak nak tuggu 18/10 ni..lawan ATM pulak..


13 comments:

  1. yeayy,,..kelate menang...bila la blh mkn macaroni akak nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nor datang la Umah akak..nanti boleh akak masakan untuk Cik Nor..:)

      Delete
  2. zura tengok citer melayu malam tuh.. tapi nampak lah ade org update status kat fb.. hehehe

    kelantan dah menang.. lagi tambah selera nak makan.
    zura yang tengok pon terliur. padahal bukan tau makan pon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum menang dah tinggal separuh..hihihi

      Delete
  3. wah.. kak, share le resepi, mama ni kantoi bab masak memasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah share dah..kat blog picisan akak ni..macaroni bakar tu yg jadik fofular post..

      Delete
  4. Wah sedap nampak.. makan sambil menonton bola mmg seronok, tambahan pasukan menang pulak.. :)

    ReplyDelete
  5. sy ni tak minat bola,jadi malas amik tau,esoknya tnya en suami je siapa menang,sekadar berbas.basi,hehe..

    yg penting makaroni sedap..:)

    ReplyDelete
  6. mlm tu zura pun tengok gk klate lwn jdt..best gile game tuh..bola masuk supo make kace butir jah.. hahaahahah

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)