Monday, September 9, 2013

Blog yang dulu Bukan yang sekarang..

Bismillahhirrahmanirrahim...
Rasa cam lama pulok x meng'update' n3..bukannya busy sangat pun..tp  buntu nak tulis apa..asyik tulis pasal anakkk je kang jemu pulak orang baca..(camler ramai sangat nyinggah)..apa2 pun umi sangat2 menghargai kawan2 yg slalu singgah dan bg komen kat n3 umi yg gitu2 tu..koranglah pemberi semangat utk umi terus  menaip dan membebel kat sini...so hari ni Umi nak amik kesempatan nak sebut nama2 kawan yg sangat umi hargai dan sayangi..Zura Dari blog Nafira..Zura dari blog Jalan-Jalan Makan-Makan,Che Nor,Kak Zakie,Lia,Puan Kutu,x lupa jugak anak buah Umi ni..Rizal Slaughterheart..dan yg lain2..yg umi x sebut nama tu jgn kecik hati,umi tulis mana yg terlintas jer..apopun Umi memang sayang semuaa..dan mengharapkan jalinan ukhwah kita semua berkekalan sehingga selamanya...

Hari ni tetiba lak rasa nak cerita pasal mula2 pembabitan Umi dalam Blog..Untuk pengetahuan semua,blog ni sebenarnya wujud dalam ujung tahun 2011..ada la dlm 6 n3(takde komen pun),tahun 2012 ada 10 n3..dan tahun ni start aktif/separuh masa berblog..kalau boleh kat umah pun nak aktif berblog tp disebabkan dah tutup BBand..sebelum pindah umah..line cantik jer..tp selepas pindah umah linenya mcm siput..tu yg terpaksa tutup tu..nak pasang TM/Unifi belum lagi...kalau belah malam memang Blog umi ni tido jelah..x dpt nak berjalan2 kat blog kenkawan..

Teringat pulak masa buat blog dolu..terkontang kanting sorang2. Sampai hari ini blog Umi ni memang hasil tangan Umi sendirik..Umi bangga jugak skit walopon memang blog Umi ni penampilannya agak terukkk huhuhu..meme Umi akui x pandai nak mencantikkan blog..nak coding2 segala bagai...hehehe..ada terlintas nak mengupah orang jer nak cantikkan blog ni..tp hati belum terbukak sepenuhnya..maybe oneday.....

Sekarang ni umi pun dah jatuh cinta dgn dunia blog..walopon ada masa takde idea disamping masa tak berapa nak ada.. Umi tetap bukak blog dan Blogwalking kat blog kawan2..Umi boleh rasa kecintaan Umi pada blog..walopon semangat kadang2 down...Tika dan saat ini pun follower  tak ramai ..tapi takpe..dah ada penambahan jugak.dan Umi bersyukur dengan apa yg blog umi ada...Terima kasih Semua ..Muahhh..


#kadang2rasa cam x sabar je nak pasang TM..malam2 pun boleh la ronda2 blog kenkawan.tp baget belum diluluskan lagi..huhuhu#


23 comments:

  1. hihihihi.... banyak perubahankan .... biasalah sy memula menulis pun dah mcm syok sendiri ... tp x kisha pun mmg membebel untuk diri sendiri .. bosan kang baca blk hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Kakak pulak Sura dari mula dulu memang dah jadualkan malam TIDAK ada blog. Kalau ada tu special sangatlah. Anak kakak yg bongsu pun dah 10 tahun jadi tak bolehlah mengadap masa dia belajar. Kalau siang kerja kakak memang tak busy so memang banyak masa - boss akak pun tahu cuma dia tak pandai bahasa melayu - best!! untung juga dia tak faham hahaha..

    Kakak pulak suka baca blog yg papar anak-anak comel macam Afif tu:) Selalu kakak singgah sini pun kerana hero comel Sura tu jgn tak tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. siang sy susah sikit..rasa cam curik2 jer..hehehe.
      sy memang suka malam2..sbb slalu tido lambat..:)

      Delete
  3. akakpun dulu jenuh belajar sendiri nak masuk gambarpun tak tau... blog hny untuk suka2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni mesti dah tererkan?hehehe..:)

      Delete
  4. Replies
    1. tq Nor..Nor memang penyokong setia akak..sayanggg cik nor..:)

      Delete
  5. adakah saya yg d maksudkan itu? ekekekekeee....

    seronok sy berblog sbb dpt kawan maya yg best2... alaaaa cter jer la pasal akak, saya layan jer baca ;)

    ReplyDelete
  6. kadang line yg lembap tu buat kita hilang mood nak berkunjung ke blog kawan2

    ReplyDelete
  7. cantikknya kak sura ni ... alah kak, mama pun mana reti bab edit mengedit ni, blog mama tu pun hadiah hari jadi mamam, sorang blogger yang beri.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pic dolu2..sekarang dah lain..kembang semangkuk..bertuah mama dapat hadiah cam tu...:)

      Delete
  8. akk kali hari2 update pic afif pun sy suka..comel sgt dia..tak salah apa klu nak cerita hal anak hari2..

    sy dokan semoga permohonan cpt2 diluluskan,pasni bley berblog smp lebam.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak sendirik yg jemu asyik pic Afif jerr..hehehe..:)

      Delete
  9. AsSalam Maksu,

    Pa sentiasa akan menyokong Maksu, Cerita pasal anak2 pun ok, seronok jgk baca... ngan telatah Apip tu...

    Kalau Maksu nak header ke, logo blog ke... cakap je ngan Pa, ok? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..tema kasih kerana menyokong..love u..:)

      Delete
  10. hehehehe.. tak sangka tersenarai jugak nama zura.
    zura memang suka baca kesah anak2.. sebab kadang2 terselit ilmu atau tips yang boleh zura amik dan amal kan~ sonok kenal Kak Sura walaupon sekadar di alam maya..:)

    ReplyDelete
  11. syomel kak sura ni tau....

    lieya plak dulu2 berkecimpung dunia blog ni dari fotopages kak...tak sangka skrang dpt ramai kawan....tu seronok berblog nieh....lieya blogwalking kat opis time takde keje kak...kalo ade keje kasi settle keje dulu, kang bos marah lak heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni pun berblog kat opis jer..hehehe..

      Delete
  12. zura pun suka berblogging jgk... kadang2 time tkde idea nk wat entry, jenjalan je kt blog2 kwn2...

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)