(ni gambar2 lama)
ni la bahan-bahannya(abaikan benda2 kt belakang tu ya :))
susun kek gulung rapat2
Masak tepung 4 sudu besar tepung kastard(umi suka lapisan kastard yg tebal) bersama susu pekat + susu cair dan air cocktail.Selepas kastard tu masak..tutup api cepat2..Tuangkan kastard tu keatas kek tadi..ratakan..selepas itu..taburkan fruit cocktail keatas kastard..ketepikan..last sekali masak jeli(ikut sukatan yg diberikan..dah masak.. tuangkan keatas cokctail tadi..kemudian sejukkan ..masukkan kedalam petiais selama 4 jam sebelum makan..makin lama .makin sejuk..makin sodap dimakan...
yang ni umi tambah longan tin..
Masa Umi buat yang ni lupa pulak nak snap masa letak jeli....yang dah siap pun x der..slalu x sempat nak snap..dah masuk dlm perut dulu..hahaha..
Yang ni gambar yg terbaru umi buat..
masa ni jeli panas lagi..belum masuk petiais..
#memang licin dua-dua bekas ni..Afif makan koktel tu aje..sabau jelah#
senang jer...bolehlah cr try buat nanti...
ReplyDeletesenang yg amat..:)
Deletezura pun slalu buat... budak2 suka mkn la puding2 cm nih...
ReplyDeletemak budak pun suka..hehehe..
Deletenampak sedap sangat2!! nak kena try buat jugak nih..
ReplyDeletemekasih atas resipinye~
eh.. nak tanya 1 kak~
ReplyDeletesusu pekat n susu cair tuh pakai 1 tin ke?? untuk 4 sudu tepung kastad?
jangan pakai semua susu pekat tu..manisss..separuh jer..kalau akak..akak rasa dulu..kalau nak manis lagi baru tambah..susu cair akak pakai semua..kalau buat sikit..kastard tu kurangkan..kaang kerass pulak..bab kastard tu kena pandai..kalau terlebih ..keras jadiknya..tercair..lembik pulak..:)
Delete