Friday, July 5, 2013

CERGAS BERPUASA DENGAN SHAKLEE

Bulan Ramadhan semakin menghampiri..Oleh  itu umi nak share kebaikan berpuasa dengan Shaklee.
Berpuasa dengan Shaklee adalah cara mendapatkan zat nutrisi & tenaga seharian yang optimum untuk sentiasa segar dan aktif dan produktif.


  • ESP ni membekalkan tenaga dan memberi rasa kenyang.Sangat bagus untuk mereka yang ada masalah gastrik.Membantu untuk memekatkan susu(untuk wanita menyusu)
  • Performance dapat mengelakan dehidrasi,melembabkan kulit dan meningkatkan daya ketahanan badan.
  • Vita-Lea-Penambah tenaga segera,membantu untuk fokus dan pelengkap nutrisi yang diperlukan oleh tubuh lita.
  • B-Complex-Mengurangkan masalah keletihan & kelesuan dan juga stress.
    Pelengkap untuk ibu menyusu bayi:Alfafa Complex
                                                                 Pengalak susu.
                         Mengeluarkan sebu/angin      
                                 didalam perut.
Tip berpuasa dengan Shaklee:

Bersahur
  • Makan kurma 3 biji bersama bancuhan 2 sudu besar ESP+1 sudu besar Performence
  • 1 biji B.Complex & Vitalea
  • % biji Alfafa(untuk ibu menyusu)
Berbuka Puasa(selepas makan)
  • Makan kurma 3 biji(berbuka)bancuh 3 sudu besar performance(selepas makan)
  • 1 biji B-Conplex & 2bijiVita-Lea
  • 5 biji Alfafa(ibu menyusu)
Sebelum Tidur
  • bancuh 2 sudubesar ESP
#kebiasaan umi akan amik 2 biji B-Complex..dah biasa amik lebih..#memang suka amik vitamin dibulan puasa sbb lebih berdisiplin dan teratur jer..badan pun rasa sihat#

                                                                   






















4 comments:

  1. Tips yg bagus, boleh cuba....

    ReplyDelete
  2. kak vit dia brapa harganya ?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Nor minat bg no handset kat akak..nnt akak msg/call..slalunya akak bg harga istimewa kt customer..;)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)