Wednesday, June 5, 2013

Kenangan Di Zoo Negara

Musim cuti sekolah ni ramai yg bawak anak2 pegi berjalan...paling disukai anak2 ialah pegi mandi-manda..berkelah kat air terjun/pantai atau ke  Taman Tema..Ada yg suka ke Cameron Highland..Umi pun suka ke CH..sejuk..x puas pegi sana..Tapi hari ni umi nak abadikan kat blog ..kenangan umi n family  kat Zoo Negara(tahun lepas)..cerita dh basi pun nak masuk jugak..layan kan aje la Labu..Sebenarnya ini kali kedua umi bawak anak2 ..cuma x masukkan kt blog jer..hari ni cam semangat skit ..terlebih rajin la pulakk..

Masa pegi dulu2 Afif x der lagi..(belum jadik lagi) hehehe..Aqil(abang) masa tu umur 4 tahun..skrg ni dh nk masuk 9 tahun..Tahun lepas masa pegi Zoo Afif dah setahun lebih..dah pandai nak tengok2 binatang..



acara wajib :bergambar kat depan pintu masuk


Nak kata best sangat kat Zoo ni x der la..boleh2 aje..rasanya masa pegi yg dulu2 lagi best..umi pun x tau knape rasa cam ni...tp terhibur jugak masa kat Show Amphitheatre..sanggup berpanas kat sini..


Masa time ni memang terhibur..walaupun show ni x berjalan dgn lancar.sbbnya cuaca masa ni panas sangat jadi ada part2 yg binatang x nak buat/ikut arahan..Masa duk tggu show ni nk start..umi snap la pic byk2...

muka umi x tahan panas..cepat jer hangus..
bersama anak2 dara
                                                 En hubby yg dh x brapa boleh senyum..panass.. dia pulak duk atas stroller..jahanam ler..nasib baek stroller buruk(zaman si abang lg)
                                abang yg penat..kena jaga adik yg x leh duk diam..ikut kaki dia aje.

Lepas show..kami pun gerak la round satu Zoo..x naik tram pun..malas nk tggu turn..ramai sangat orang..
Pakai wiraki masing2..(kaki)..nasib masa tu kaki kuat sikit.(biasa slalu sakit kaki)..Bila sampai tempat gajah ni..lama sikit berenti..suka nengok gajah..

hensom macam gajah.(tringat lagu dlm creta masam2 manis.)
abang ni pun comey cam gajah..hehehe
umi pun gemok cam mak gajah ker?..mintak simpang..gemok sikit x per..
melayan si Apip
                                                    



Berjalan-jalan kat zoo ni penat jugak sebenarnya..penatnya terasa bila sampai umah..masa kat sini x rasa sangat..hehehe..sampai sini saje umi tulis..byk pulak pic yg umi upload ..tu pun byk lg yg x masuk..cukup2 la kan ..muak pulak bila letak byk2..k..chow..

#dari kecik sampai ke tua ni dh 3 kali umi pegi zoo negara..korang dah brape kali erk?#








11 comments:

  1. Umi tak gemok la... umi comel~ ... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa lagi comelll..kalau dpt peluk mesti best..hehehe..

      Delete
    2. yeke? hehe best lagi dpt peluk maksu :D

      Delete
    3. kalau kecik2 mau m.su peluk jer..dah besar ni x boleh la yea..huhuhu..

      Delete
  2. pegi zoo klu bawak anak2 mmg best.sy belu smplg zoo negara.zoo melaka n tepeng je dh p byk kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. umi pulak x pernah sampai Zoo taiping n zoo melaka..teringin jugak nk kesana..

      Delete
  3. aritu zura ada bawak anak2 g zoo... cm boring jer tmpt tuh.. dh la tiket masuk mahei... huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..memang x brape best..boleh2 laa..tang tiket mahei tu..tahu tak pe..dah la ade tempat2 yg nk masuk kena bayar lagi...

      Delete
  4. Biasa meamng macam tu, Masa berjalan tak rasa penat. Tapi bila tiba rumah baru rasa lengohnya kaki... Tapi bebeudak selalu tak penat pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebudak slalu o.k..mak n bapak budak yg slalu x o.k..hehehe..

      Delete
  5. ohhh.. saya belom pernah sampai lagi ke zoo negara nih.. kalo zoo lain dh pernah ler.. sadis jer kan~

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)