Thursday, May 2, 2013

Supplement Terbaekk!! Tentulah Shaklee...



Ramai antara kita yang tercari-cari supllement apakah yg terbaik untuk mereka..bukak Fb,Blog..dan macam2 cara lagi utk mencari yg terbaik..kerana sesetengah orang memang berhati-hati sebelum membuat pembelian,ada pulak yg terus jer beli tanpa rasa ragu2..jenis yg x kisah..O.k hari ni nak kongsi sikit dengan kawan2 blogger yg nak jaga kesihatan tapi masih tercari2 nak makan produk dari company /brand ape..

Kalau sebut Shaklee memang ramai cakap dah tahu..oo.. Shaklee..pernah tengok kat Fb..Blog..bla..bla.bla..
Tapi ramai yang x tahu betapa bagusnya Shaklee..Companynya yg macamana..apa yang kita semua tahu adalah beli  dan makan dan tggu/tengok kesannya..elok ke idok supplement ni..

Hari ni nak cerita sikit pasal company Shaklee..Selama 5 dekad,syarikat Shaklee telah menerajui barangan dan produk kesihatan secara semulajadi yang terulung didunia..(Syarikat Shaklee ni memang dah lama tau)Anda semua suka ke kalau makan sesuatu produk ,selepas beberapa tahun syarikat dh tutup?x suka kan?sebab tu la kalau nk beli/amik sesuatu produk tu kena la tengok dulu companynya..
Kalau 10 tahun dulu kat Malaysia ni bila ckp Shaklee memang ramai yang x tau..tp dengan teknologi yg ada sekarang ni..semua orang dh kenal..sampai ramai yg dh jd master dlm Shaklee(aku blum lagi).

Satu lagi yg bestnya produk Shaklee..Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang mempunyai bukti2 klinikal yang menyokong keberkesannya dan manfaat untuk semua produknya..Shaklee melaburkan USD 300 juta dalam R&D..100 kajian klinikal diterbitkan..Produk Shaklee memang dijamin selamat..lebih 83000 ujian kualiti setiap tahun,menjalankan lebih 350 ujian keatas bahan2 botani yang baru..Hebatkan ?

Sekarang memang banyak di pasaran produk2 kesihatan..hati2lah memilih..dengan rm50 pun kita dah dpt beli collegen..tp adakah ia berbaloi..tanpa R&D..percayakah kita..?Shaklee pun ada collegen..memang harganya mahal sedikit...produk2 Shaklee melalui ujian klinikal dan R&D..sebabtu la harga boleh tahan..
Rasanya ramai dah fahamkan..kenapa harga sesuatu produk berbeza antara yg lain..kualiti,R&D..tepuk dada tanya selera..yg bagaimanakah pilihan hati..

Kalau nak huraikan tentang Shaklee memang byk..tentu korang sume pun jemu..apapun pilihan ditangan anda..anda yang memilih apa yg terbaik untuk diri dan keluarga..(cam iklan nak mengundi plak)

#Shaklee pilihan hatiku..I have Shaklee in my blood#


*Sesiapa yang berminat bolehlah hubungi saya*






6 comments:

  1. sama mcm Amway kut...keberkesanannya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keberkesanannya..angat baik..dan ramai yg dh amik produk ni..Shaklee dh 50 tahun dah..kat Malaysia dalam 20 tahun lebih..:)

      Delete
  2. shakle ni sama macam herbalife ke lebih kepada supplement?

    5 personaliti seorang bapa

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/05/5-personaliti-seorang-bapa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shaklee ni supplement/vitamin..multivitamin pertama yg dicipta adalah drpd Shaklee:)

      Delete
  3. nak tanya.. vit C yg chewable tu makan sebiji je ke? tp sikit jea gram dia kan? 100 gram je? sedangkan Vit C yg lg 1 tu 500 gram.. lg tgi khasiat kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. vit c chewable tu 100 gram jer sebiji..kena amik 5-10 biji,Shaklee ada Sustained Release Vita C 500mg..tp skrg ni x der stok..:( ,maybe next month kot..

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)