Wednesday, May 29, 2013

KELANTAN KE FINAL PIALA FA 2013~Trengganu Vs Kelantan separuh akhir ke 2

Tahniah kepada pasukan Kelantan..tahniah juga kepada pasukan Trengganu.Trengganu main memang best semalam..tp x der rezeki...petang semalam balik jer dr kerja terus bukak tv..tengok game Trengganu vs Kel dgn anak2.Masa separuh masa pertama Kelantan main x seberapa..x bersungguh2 mcm Trengganu..mungkin sbb terlalu yakin dengan bekal mangkuk tingkat yg dibawa..(Kel menang di Kota Bharu 4-1)jadi pemain Kel agak santai sedikit(pendapat Umi jer ni)separuh masa pertama berakhir dgn 2-0..

Separuh masa k-2 bermula Kel dilihat lebih semangat sdikit dgn beberapa kali percubaan kearah gol..ttpi dinafikan oleh penjaga gol Trengganu...Trengganu pula walau sesekali menyerang tp berbisa..mereka menambah 2 gol lg..menjadikan 4-0..masa ni umi dh x berapa nk tengok dah..penyokong Kelantan kat stadium pun ada yg dah beransur..tp last2 (ms tu brape minit jer lg nk abis)Kel dpt menjaringkan gol..
Gollllll....jerit along..masa Kel sumbat gol umi x tengok..masa tu tgh menyapu..telinga jer dgr..pastu umi ngan Along menjerit2 kat umah tu..sronok sangat...jap2 call En Asmadi yg ngah keje.(melaporkan keadaan semasa ).

Perlawanan dilanjutkan ke masa tambahan..berdebar2 kitarang kat umah..tp dh boleh senyum sikit..td membebel-bebel..hehehe..biasala bila menang atau kalah mesti potpet2 jugak kan..macam2 x puas hati..
Bila tengok games masa tambahan ni pun bising jugak mulut umi skit..mane idoknya..tgok syok2 nengok..kena brenti..asyik cramp jer..kejap player ni..kejap player tu..umi paham bila dh masa tambahan cam gini memang letih..tp x best bila game x rancak..

Nasib baik la akhirnya Kel dpt sumbat satu gol lg..menjadikan agreget 6-5..alhamdulillah..Satu perlawanan yang sungguh dramatik....player Kelantan mungkin terlalu yakin..(Sbb tu main x seberapa masa spruh ms prtama) sehinggakan satu ketika Trengganu hampir menempah tiket ke perlawanan akhir..nasib baik Kel sempat bangkit..Apapun pujian diberikan kepada Trengganu yg  menentang habis-habisan..mungkin nasib x menyebelahi mereka..

In Shaa Allah..ada rezeki..ada masa kami sekeluarga akan ke stadium nanti..jangan x tau umi sekeluarga ni penyokong Gomo Klate Gomo.Sekarang ni org pompuan pun gila2 tengok bola.dan umi pun termasuk dlm ketegori tu..hehehe..(dh lama minat bola ni).

Semalam tertunggu2 jugak game Pahang vs Johor ...hampeh..malas nk tulis ..sume dh tahu.kita tggu jelah..klu umi membebel pasal game yg x main smalam tu kat sini tentu  korang x  larat nak baca..boleh muntah plak kang..



#agaknya Kel lwn siapa yer final nanti?Johor ke Pahang?x sbau lak..ahaks..#

15 comments:

  1. kelantan vs Pahang...gom klate gomo kak sura..:)

    ReplyDelete
  2. gomo klate gomo takpe jgn papa gomo... wakakaka~! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. papa gomo x main la..Kel vs Johor..amacam ada bran turun sini la..hehehe

      Delete
    2. Sori sy tak minak lasung bola sepok... keh keh keh mene wak baloh jah...

      Delete
    3. alamak..x minat bola..huhuhu..yg baloh tu org laen bukan kita..hehehe..

      Delete
    4. Tapi Pa minat Tomoi je Maksu... hehe meme sukan yg baloh sungguh. :D

      Delete
    5. Tomoi tu mcm Gomo jugak la ya..:)

      Delete
    6. gomo jgk la tu maksu. Pa suka yg hanya di Klate. hehe

      Delete
  3. wah semangat kesukanan umisura ni ye.. kalau mama maybe johor la menang sebab mama kan org johor kekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. suami umi klau boleh nak Kel vs Johor final nanti..:)(suami org klate)..

      Delete
  4. Replies
    1. harap gitulah yea..tp Tok Gajah kena menang ngan Rimau dlu..:)

      Delete
  5. wah peminat bola gak ye..sy ni pasal bola tak layan sgt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 memang x minat..dlm 5-6 tahun ni baru minat betul2..kenkawan kat tmpat kerja pun minat.kitarang dh jd mcm org lelaki dah..duk ceta pasal bola..hehehe..

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)