Monday, December 5, 2011

Kembali Ke Sekolah-Angrybird

Hari cuti yang lalu,aku dan hubby bwk anak2 mmbeli brg2 kelengkapan sekolah.Tak sabar2 Aqil(ank ke 3) nak bli beg skolahnya..nk beg angrybird katanya..Aqil nk sume brg Aqil gambar angrybird katanyer..Sebenarnya aku dh survey kt byk tempat dh..kt shoppingmall tak yah cetar la..mahal yg amat..100 lebih..terbeliak bijik mataaku..akhirnya aku dh tau mana nk tuju..Jalan Taiping,Klang...Harganya bg 2 la ngan kt shoppingmall tu..(biasala brg ori).Jadi kt situ la kiterang sume pegi shoping..berbaloi-baloi..

Sebelum ni aku tak pernah bli brg skola ank2 kt sni,slalunya kt Giant atau JJ.Mulanya niat nk bli beg aje,tp bila tgok harga baju2 skolah kt sni bleh tahan murah..ape lagi..sebat jelah..kualitinya pun o.k gak.(biasanya bli jenama Canggih/school).Yang buat hal anakku yg no 2(pompuan)Angah,cerewet skit,tak nk baju jenama lain,nk Canggih jgak..adohai..hubby pun mula la bg ceramah,pot-pet2..budak2 tau ape..klu nk yg tu yg tu juga la..klu tak.. moncong tu bleh diikat!

Seronok tgok anak2 dpt brg2 yg ikut citarasa diarang..yg kecik nk Angrybird..yg besar nk Converse,Roxy..sume dh dpt..puas hati diarang.Sebagai ibu aku happy bila melihat ank2 aku happy.Shoping kami tak abis lagi..sambung pulak ke JJ.Tapi kt JJ bli brg lain la plak..baju2 utk anak2 daraku dan kasut baby..eee..comey2 nyer sume kasut baby..tak tau mane nk pilih..dah la rambang mata plak..


Setelah sumenya dh selesai..maka kembalilah ke teratak buruk kami..Semua dh penat...Yg ni ade satu lagi ceta,walaupun dh penat tp smagat brg2 baru tetap kuat..ape lagi,sume menery(try) bj yg baru,mak nya jer tak try,sbb x bli pun:-( 
Yg tak leh tahan Aqil dgn beg Angrybirdnya..tarik ke sana sni..(beroda)sampaikan atas katil pun dibawaknya..kena marah ngan abahnya.,dh la nk menumpang tido ngan kita,sempit..bwk plak beg skali nk tido..dh kena marah masuk plak bilik kakak2nya(aqil ni takut nk tido sorang)..menjerit la Alongnya bila adik nk tido nga beg..siap pakai lagi..hehehe..Aqil..Aqil...semangat tul dia.
Agaknya kite dlu2 pun camtu ya..kuikuikui..:-)                              
ni ler Aqil Danial

No comments:

Post a Comment

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)