Monday, August 17, 2015

Kisah Raya Yang Lambat..

Assalamualaikum semua..Rindunya nak aktif berblog..Ni pun tak taulah..kejap ada kejap takde..Tapi korang jangan lupakan Umi kat blog picisan ni..Sebabnya walaupon tak aktif Umi selalu ingatkan korang tau..Ada jugak sahabat-sahabat  blog yang macam umi..lagi lama menyepi..huhu..

Hari ni kira Umi cerita raya jelah...walaupon Syawal dah berakhir..rugi pulak kalau tak simpan memori tu kat sini..

Jom tengok gambar raya Umi..

                                                 
                                          dua lagi anak teruna..x sempat nak tangkap ..
                                         Kami 4 beradik bersama Mak




                                                     dua dara bersama Uminya..
                                      Teruna yang sorang ni dah semakin rajin nak bergambar.
Alhamdulillah..Raya tahun ni semua ada..kakak Umi yang jarang balik time raya pun ada..Seronok walau sambutannya secara sederhana..Kami adik beradik semua balik lambat tahun ni..Kakak no 2 sampai pagi sebelum raya..Umi pulak sampai petang raya..Kakak yang kat Kluang sampai pagi raya..so pagi sebelum raya tu ..Mak sorang-sorang pergi beli barang-barang untuk masak Raya..kesian orang tua tu..Nasib jugak kakak no 2 Umi sampai awal sikit..boleh tolong apa yang patut..

Sepatutnya kami memang boleh balik awal ..tapi sebab Umi kena amik Along kat Kuala Pilah..plan nak balik awal tak menjadi..apapun syukur dapat beraya bersama Bonda tercinta.

Cukup la sedikit kisah raya Umi..nak terjah blog korang pulak..

#kerjabanyak
#anginnakberblogdatang


8 comments:

  1. Ini kira entri pengubat rindu teman-teman yg lama menanti Sura
    Moga semuanya sihat dan baik-baik belaka
    Kakak kadang rindu juga dgn Afif. Dpt tengok muka ceria dia tu suka:)

    ReplyDelete
  2. Lama tak tengok budak comel tu segak dengan berbaju melayu dan bersongkok.

    ReplyDelete
  3. Semua ceria dihari raya.. Seronok raya ni bila dapat kumpul ramai2 kan..

    ReplyDelete
  4. Tnggu raya aji nnt kita beraya lg ek...heehee...

    ReplyDelete
  5. walau pun lambat...banyak gambar untuk dikongsi...
    Seronoklah mak umi...walaupun anak2 lewat sikit balik...asalkan balik juga berkumpul raya kannn...

    ReplyDelete
  6. saya punya rya tahun ni kurang meriah dan rasa tak best..:)

    ReplyDelete
  7. Seronok tgk. Lebih2 lg gmbr bersama ank2 dara yg sweet

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)