Thursday, December 18, 2014

Pasal makan lagi..huh..

Bismillahirrahmanirrahim..
Dah nak tengahari..Sarapan pun belum..duk kelam kabut nak cepat pagi tadi..lupa pulak bawak ESP..(Soy Protein)..nak makan Capati kat mamak sebelah pon takde..terus terbantut nak makan..tunggu jelah lunch..perut pon cam baik pulak hari ni..takde irama keroncong atau rock..

Hari ni memang plan nak makan dengan budak-budak klinik..Ayam Penyet lagi la nampaknya..malas nak pergi jauh-jauh..walopon orang yang bawak..huhu..cerita pasal makan ni..nak share lagi pasal makan-makan..meh tengok ..

ni masa kat kg hari tu..sedap betul kerutuk daging !

licing!!yg tak abis tu hero Umi punya..

ini masa Umi makan malam sebelum balik Kg..anak2 dara tak ikut..Sup Ekor!betul2 terangkat!


Pic yg kat bawah ni pulak..merayap cari makan malam-malam (padahal dah makan !)


            kali ni kerang dia besar-besar..puas makan..sampai tak abis..paksa hubby habiskan..hoho
mee jawa yg tak mengecewakan..

#tetiba pulak rasa lapar yg amat..nak gi makannn..



11 comments:

  1. Dah lapar-lapar tayang makanan kenapa kan dah lapar. Kakak tak apa puasa. Dah biasa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya kakzakie..sura ni niat je nak puasa lepas balik kg..tapi tak buat2..nk cari kekuatan cam kak zakie ..:)

      Delete
  2. hamboi kak.. sedap tu... :) yg kenyang pon jadi lapar

    ReplyDelete
  3. Kerutup daging dan sup ekor makanan feveret kak zai.

    Kak zai pun belum lagi berterusan berpuasa sunat isnin khamis. Kadang2 buat kadang2 dah miss hihi....

    ReplyDelete
  4. telan ailio tengok makanan2 kak sura share nih. paling hot sup ekor tuh. mesti sedap kan!! terlio nye nak hirup sup panas2.

    ReplyDelete
  5. kerutuk daging?"fes time dengor ni kak..

    ReplyDelete
  6. a'a kerutuk daging tu apa?

    ayam oenyet memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak nk terangkan pon tak reti..yg akak tahu..kerutuk ni ada rempahratusnya sendiri..tak sama cam rendang..:)

      Delete
  7. org tak sarapan lagi ni tau!!! Tengok makanan macam macam sudah terliur pulak..... huhu
    OKje jarang makan sup ekor.... teringin pulak

    ReplyDelete
  8. ni blog jjcm ke
    semua sedap2 belaka
    happy tummy ye

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)