Monday, October 20, 2014

Hari Cuti Kami


Selamat petang semua..

Hari sabtu hari tu..Cik Abe Umi balik awal sikit ..Rajin pulak dia membeli juadah petang untuk kitarang..Mungkin sebab dia tahu bininya malas kedapur kalau dah petang sabtu..Nak rileks jer kerjanya..Cuma rajin bancuh air ..



Petang tu kami ke Komplek Pandamaran..sejak 2 menjak ni asal ada kelapangan memang Umi laki bini rajinkan diri untuk mengeluarkan peluh..Elok untuk kami laki bini yang ada penyakit ni..Mulanya plan tak nak bawak Afif..Kesian pulak..selalu kena tinggal..teringat bola yang baru beli tu..bolehlah dia main ngan abang dia..

                                kena pikul sebab tak nak balik..

Semalam pulak seharian kat rumah..malas nak keluar..ingat petang tu nak jugak keluarkan peluh..tapi dah malas..Tengahari pon tak masak nasi..masak Lasagna jer..jenuh pulak pilih daging untuk Afif..yang dia tahu nak daging..nak daging..yang lain2 dia tak nak.!

Malamnya baru rasa nak keluar pi makan..kat tempat biasa..Umi dengan menu kegemaran Umi kalau kat kedai tu..Mee Jawa!

#Puas semalam duk rumah bermalas malasan.#Tak sabar pulak nak tunggu cuti hari rabu dan Sabtu#

13 comments:

  1. bagus gak akak keluar peluh dlm shoping complex, jerebu skng ni...

    ReplyDelete
  2. Bia dh bermalasan dan seronok cuti...terus mls nk pi keja...ha...itu SA...

    ReplyDelete
  3. Minum petang ngan kopi pun sodap.. :)

    ReplyDelete
  4. hari cuti memang rasa macam nak bermalasan jerr...hihi

    ReplyDelete
  5. hari cuti klu setiap minggu camni heaven la kak sura..mkn luar cuti masak pastu bley pulak senam2 keluar peluh..hehe

    ReplyDelete
  6. mggu ni lau amek cuti sederet best ni..g pun el mmg cuti isnin..rabu lak depavali..sabtu lak mmg keje pas2 cuti awal muharam kan..tp tulah no money jgn byk talk hahahahahaahaha

    baguslah ada gak hati nak g kuar kan peluh..el ni jaga anak dah lah pun dah berpeluh2 ni hehe

    ReplyDelete
  7. Baguslah Sura kalau ada peluang nak beriadah. Kakak kadang semangat dah tapi mesti ada aral yg buat cancel.

    Afif pakai t-shirt macam tu macam dah besar pulak:)

    ReplyDelete
  8. kedai jual mee jawa tu kat mana ya? area klang ke?

    ReplyDelete
  9. Aslmkm sura, minum kopi ada kuih muih ni sedapkan..bagus rajin berdetox ni, kalau rajin better buat. .comel la Afif pakai baju long sleeves :)

    ReplyDelete
  10. Elok sangatlah kalau umur kita ni rajin keluarkan peluhkan Sura....Tapi tulah Pak Jilap tak berapa nak gemor.... geram nengoknya tau

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)