Monday, September 8, 2014

Misi Pencarian Dress ..

Assalamualaikum semua..
Amacam hari ni..Ok?..mesti la Ok..kalau tak takde ler nak ngadap blog kan?hihi..sudah tahu bertanya pula..Berbalik pada tajuk..Sabtu ni Along ada graduasi sekolah dia..sekolah dia memang selalu buat awal..So dia nak ler pakai baju cantik-cantik..nak berdress katanya..Jangan ingat Uminya yang nak berdress..idok ler kot,,katik camni..rupa apa agaknya kalau pakai..teringin tu ada tapi bila tengok badan sendiri rasa malu..haha..Cik Abe tak kisah sangat cuma jangan pakai yang melekap kat badan jer..

Misi pencarian bermula petang semalam..konon nak keluar awal..lepas lunch..cepat2 Umi bersilat kat dapur..tapi lambat jugak pukul 3 lebih baru keluar..Angah tusyen..Abang Aqil pulak tak nak ikut..risau tinggalkan dia sorang2 tapi dah tak nak ikut..susah betul anak2 ni..dah besar nak buat hal sendiri..yang peliknya Along..mana2 pergi mesti dia nak ikut..adik2 pulak yg tak nak ikut..

Bila cakap ngan hubby nak ke Shah Alam..mukanya dah lain..malas ler tu..bising kat telinga Umi..ngape tak cari yang dekat2 sini jer..bebelnya...dalam duk bebel pon dia ikut jugak cakap bininya..hihi..Kemana lagi kalau tak ke seksyen 7...nasib kitarang memang baik..tak yah nak pusing2 cari parking..kebetulan ada kereta nak keluar..selamat telinga Umi..kalau tak..hubby mesti bebel pasal parking.Dia memang tak suka datang sini..sentiasa jer ramai..huhu..

Dari satu kedai ke satu kedai..cerewet yang amat anakdara ni..satu pon tak berkenan..dia cakap semua pesen mak2 orang!..amboi..sedapnya mulut..Paling Umi tak tahan kalau berjalan camni..si Afif..asyik mintak dokong..ngan abahnya dia taknak..nak ngan kita jugak..adoi..penat tau..sakit bahu Umi dik..

Bila dah tak larat nak dukung..Umi ajak Afif masuk Kedai Upin Ipin..seronok la dia..dapat la Umi rehatkan tangan ni..Kitarang order air jer..ayam goreng untuk Afif..cam tu pon dah 30 hengget..hoho..

Last-last balik jer..tanpa beli apa-apa.Abahnya pulak rajin nak bawak gi Giant..Tak berkenan jugak..Umi pon dah malas..cakap ngan Along Umi order online jelah..Zawara pon cantik2 jugak..masa pergi Shah Alam tadi..tak masuk pulak kedainya..Hubby entah kena angin apa pulak lepas maghrib tanya nak  gi Shah Alam balik tak....tapi Umi tak pergi pon..online jelah..penat dah wehh..







dah muat pakai seluar lama abang..
 #dtg kerja tadi terus order dress untuk along..tak sabar pulak nak tengok#

17 comments:

  1. Afif ni mcm anak mat saleh la...ensem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..dah ramai cakap camtu...makan pon dah ada selera omputih..nasi tak seberapa..nak spaghetti je..fenin Uminya..:)

      Delete
  2. haaaaa anak-anak ni, dari kecik sampai besar mcm2 ragam kan kak...

    wahhh dah jelajah 1 seksyen7 pon x jumpa jugak yg berkenan d hati ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..Uminya dah naik lenguh kaki..anakdara belum berkenan ..cerewet..huhu..

      Delete
  3. Ehhh.. n3 kita sama.. n3 misi yang tidak berjaya.. hehehehe
    Umminye tukang pilih ke pagi nih??
    ke tuan punye dress dh pilih malam tadi?
    umminye tinggal oder n bayar jer pagi nih?
    untung lah dpt ummi cam nih.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. semalam dah siap2 pilih..arini tinggal order n bayar jer..hehe

      Delete
  4. hihihi..ingatkan umin nya yg nak dipakaikan dress kak....budak2 skrg dah pandai nak tentukan gaya depa sendri kan.. si bongsu tu dok maintain comellll :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni berangan jelah nak pakai dress..huhu..:)

      Delete
  5. Kata dah anak dara macam itulah Sura. Selagi tak berkenan tak adalah dia akan beli. Tapi baik macam tu daripada dah beli dia tak nak pakai. Yg untung kan Afif. Org lain keluar tak dpt apa Afif dpt makan chicken kan sayang... geram tengok awak tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..mulanya pun sura ingat suruh beli jer...pastu along cakap nanti dia tak pakai kalau tak berkenan..penat melayan kerenah sorang2..:)

      Delete
  6. Ensem afif.. comel jerk..dia.. :) Pandai plak bergaya tuh..

    ReplyDelete
  7. penat pusing2 camtu pastu takde yg berkenan..beli on9 tu cantik2..puas tengok depan pc..hihi

    ReplyDelete
  8. dress ape tu kak..dress frozen ke..ekekekek rmi anak2 kwn2 pun dok mtk dress frozen hehehe

    anak el yg no. 3 tu kdg2 bapak dia yg dokong..nak bg kt el..idoklerrr penatttt bahu pinggang haha

    ReplyDelete
  9. anak orang putih mana tu heee :) cita rasa tinggi tu anak dara sura..senangkan ada online shop ni.

    ReplyDelete
  10. woo baru tahu uminya tak berapa tinggi..ala org kecik molek pun boleh pakai dress apa kak sura.hehe..

    afif always hensem..:)

    ReplyDelete
  11. Ni dah 3 entri ni cerita pasal dress tapi tak tau lagi dressnya macam mana hehe...tak sabar pulak nak tengok hehe

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)