Thursday, September 4, 2014

Alunan Gamelan

Assalamualaikum semua..
Masih busy lagi..cuma nak share video ni..Afif suka sangat..

Abang pengantin punya group..diarang selalu buat show kat hotel2 dah majlis kawin..Seronok pulak Umi tengok..ralit...abang sepupu Umi..abang Kamal ayah pada penganti ni..memang ahli muzik..ahli muzik?..kan lebik elok majistret ke..lawyer ke..(saja melalut ni).Dia dah pencen..tapi masih kerja(contrak) main muzik..dulu ada juga buat part time kat UITM..ajar budak2..sekarang ni tak tau la mengajar lagi ke tak..Memang dia berbakat..boleh kata semua jenis alat muzik dia pandai...Umi memang kagum dengan bakat yang Allah kurniakan pada dia..sebabnya ..asal kampung..takde belajar pergi kelas muzik..tapi pandai main muzik..dah tua ni baru dia belajat not muzik..kira kebolehan semulajadi yang dia dapat disebalik kecatatan (sumbing)semasa dia dilahirkan.

9 comments:

  1. alhamdulillah..Allah bagi kelebihan pada dia..

    ReplyDelete
  2. jrng lah ada majlis gini..
    yg besr sikit adalh

    ReplyDelete
  3. singgah petang kak sura.. mendengar alunan gamelan..

    ReplyDelete
  4. Setiap manusia itu ada keistimewaannya... merdu... :)

    ReplyDelete
  5. kelebihan yg Allah kurniakan..orang lama takde tandingan

    ReplyDelete
  6. Kakak tak dpt bezakan antara caklempong dgn gamelan Sura.
    Afif mestilah ralit sebab bukan selalu dpt tengok persembahan begini.

    ReplyDelete
  7. Gamelan ni boleh naik bulu roma tau kalau dengar....Okjelah ....org lain tak tau....Gitulah maha adilnya Allah....1 kekurangan diberikan tetapi 10 kelebihan di titipkan....

    ReplyDelete
  8. saya x reti muzik2 ni... yg saya tau, muzik jenis macam ni kena main alat2 org melayu, bukan gitar drum etc tu he3

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)