Tuesday, May 27, 2014

Budak Penyibuk dan Isu semasa..

Lama rasanya tak cerita pasal budak yg sorang..dah semakin petah..Umi baru perasan dia dah boleh nyanyi...tau lagu apa..nenek-nenek sibongkok 3..doa makan..walopon tak abis..kira boleyla..seronok tengok tumbesarannya..

Pagi tadi melalak bersungguh-sungguh..' nak ikut Umi gi work'..katanya..sebelum ni pagi-pagi tak pernah camtu..takde buat hal sangat..tapi tadi memang lama dia melalak..Masa kerja tadi tiba-tiba Umi terinagat kat dia..kesian pulak..terus call abahnya..kebetulan abah dia nak balik..suruh dia amik Afif kat umah ibu..
Terkejut Umi bila pintu bilik diketuk kuat..sah..si Afif dah sampai..bukannya dia faham kalau kita cakap pelan-pelan..bising..

Abahnya bercerita..bawak Afif pergi kedai..masuk 99..berlari..nak amik coklat cadbury..walopon hanya 2 jenis jer yg ditarik balik..idok la nak makan brand yg sama lagi dah..tapi budak-budak..bukannya paham...kena marah ngan abahnya..pergi kedai runcit lain...

Semalam Umi dah cakap ngan Afif ..kita dah tak boleh makan coklat..bla-bla..bla..bla..last-last dia cakap..apa Umi cakap ni?Apip tak paham...adehh..memang susah la nak terangkan kat budak 3 tahun..haru..dah la tengok banyak barang yang kita tak leh makan kat Fb..boleh kata banyak jugak yang selalu dimakan..adoi..mak bapak,anak-anak....siapa nak jawap ni..cam isu coklat ni sebenarnya bulan dua lagi dah disahkan..tetapi kenapa la lewat sangat dihebohkan pada rakyat..tu pun mungkin terlepas..kalau tak didiamkan aje..

                                                 memang mengoda..ada yang terliur?..haha..

                                        Sumber FB

Apa pendapat korang..Umat Islam di Malaysia..dianiaya atau teraniaya.?.Apa yang Umi rasa Umi sakit hati..bengang..macam2 lagi lah..sebabnya dah banyak makan benda2 tu..ayoo...

Stress aku dengan isu ni..layan gambo Afif Darwisy lagi best..


                                                     ada masa rambut perang dia menjadi-jadi...

Okla sambung kerja yang bertimbun ni..sebelum tu layan pantun ni..amik kat FB jugak..



Enaknya sungguh coklat cadburry,
Tambah enak sambil menonton tv,
Baru ku tahu ianya di campur babi,
Apakah yang patut nk buat ni pak2 menteri???

2,3 babi berlari,
Manakan sama sibabi tunggal,
Aku dah telan cadburry berlori2,
Baru JAKIM nk sahkan xhalal????


#memang terasa sangat..boleh kata kalau shopping barang daput..coklat ni mesti beli..adehh#

13 comments:

  1. betul tu kak
    dah berlori2 kut mkn coklat ni
    sedih sgt..mcm teraniaya dan dianiaya je kak woii
    sian baby el..belum kuar lagi dah merasa cadbury bongok ni huwaaaaa
    geram sakit hati
    ada gak yg dpt tau kat fb..company ni ada join ngan jacob chipsmore cheezel mcm2 lagi product...ha tu pun dah berlori2 mkn sedih sgttttttttt

    ReplyDelete
  2. saya ada lagi 3/4 coklat cadbury yang besaq tu dalam peti ais,.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan sayang Lieya..apa lagi kasi tong sampah makan jer la..:)

      Delete
  3. mmg geram...sakit ati...mcm2 rasa la ada...nak makan coklat yg berjenama lain pun dah trauma...rasanya.

    ReplyDelete
  4. Jakim nak tunggu 'bribe' dari Cadbury kot... tu yg dok delay... hape pun tak bleh caya dah skarang ni Maksu...

    ReplyDelete
  5. sama lah kak Sura..
    Zura pon boleh kata selalu beli coklat nih.
    bila keluar berita pasal coklat nih memang sentap jugak.
    x sensitif langsung pasal nih!
    hormat lah sikit kan~

    ReplyDelete
  6. nasib jarang makan cekelat ni cuma nutella baru start balik sejak tak tau nak bagi apa kat budak2 waktu pagi. tak patut macam ni... was was jadinya..

    ReplyDelete
  7. Dah berpikul pikul kita telan yeh Sura.. tp okje ni jenis yg kurang suka coklat....nasib baik hehe....
    Come jer budak Afif tu.....ikut sapa rambut perang tu Sura

    ReplyDelete
    Replies
    1. dak banyak melantak baru tahu,,memang sedeyy..yang kita tak tahu tu rasanya banyak jugak..waa...
      Si Afif ni dia sorangt jer rambut camtu..x de ikut abah atau umi dia..kenan kot..haha..

      Delete
  8. Rasa mcm x puas hati kan sbb baru di dedahkan...sedih la..dh berbakul mkn dh...

    ReplyDelete
  9. Pantun di atas memang terbaek! :D

    nak pantun sikit:

    anak ayam makan nasi,
    x mau dah makan cadbury.

    Eh! :Dhahah

    jemput singgah :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/05/perghh-terbaik-karipap-telur-ah-wani.html

    ReplyDelete
  10. Sekarang ni semuanya jadi was2 :(

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)