Tuesday, March 18, 2014

Hari Minggu Kami

Assalamualaikum...Salam Hari selasa..
Hari ni awal sikit nak merapu..takde cerita best..biasa-bisa saje...hanya nak abadikan saat-saat bersama keluarga..Semalam menyepi..hari ni haruslah merajinkan diri..

Cuti haritu berjalan lagi..melayan nafsu makan..tetiba pulak nak makan nasi beriani ..apa lagi sampai ke seksyen 3 Shah Alam Umi pergi..tukar selera..dah boring makan kat P.Klang..ditambah melarikan pandangan mata yang tak berapa selesa disebabkan jerebu..memang teruk rasanya jerebu kali ni..sebab bau asap yang kuat tak tahan dah menyedutnya..So tengah hari tu kenyang perut kami semua..kecuali Afif..merajuk..tak nak makan..asyik lari jer..last-last abahnya letak dlm kereta..bila air laici sampai ..tunjuk kat dia baru nak keluar.

                                               Along yang semakin tembam...
                                                lauk kambing kegemaran Umi suami isteri...
                                                               makan time..


                                                         airmata masih dipipi...

Lepas makan anak nak berjalan lagi..abahnya terus bawak pi JJ Bukit Tinggi walopon anak2 sebenarnya nak ke tempat lain..dah boring kata diarang..tapi sebab nak beli seluar kat En Hubby..laju jer dia bawak kesana..lepas beli seluar dan baju untuk dia..pi cari kasut untuk anak2 dara..tapi beli kat Angah jer..Along cerewet sangat..last2 tak beli ..then lepas tu carik buah sikit ..

   ada yang minat Afif..bila nampak jer Afif terus tarik nak bagi belon walopon tak beli apa2 produk pun yg diarang jual..diarang cakap special..sebab diarang suka kat Afif..malu-malu pulak Afif..
                                             yeay..dah dapat belon..
                                        seronok sangat..sampai nak kiss belon tu..
Petang tu pergi rumah kakak..lepak-lepak kat situ..lagipun Umi nak berurut lagi sekali dengan dia..Pukul 10 mlm baru balik.Itulah saja kisah hari minggu Umi..

15 comments:

  1. comel sangat afif tu..tu y ramai berkenan..hehehe..
    budak2 memang suka belon ek..adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak dah dapat belon tak dapat dipisahkan..:)

      Delete
  2. alahaiii... sian dia majuk yer~
    air mata kat pipi lagi.
    tapi tetap comeyyy..
    hehehehe..

    hujung minggu jer lah yang boleh bawa anak2 jalan2 kan kak~
    hari lain sibuk carik rezeki.

    ReplyDelete
  3. geram nak cubit2 pipi Afif yg gebu dan tembam tu

    ReplyDelete
  4. afif ni nmpk cm mat salleh sgt, tu yg penjual geram tuh.. pandai kak sura buat gmbr bergerak-gerak tuh

    ReplyDelete
  5. Afif merajuk kenapalah agaknya tu?
    Jeles tengok amoi tu dpt main dgn Afif.
    Comel sgt sebab tu dpt belon free:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. merajuk sebab tak suka pergi kedai tu kot..sampai2 jer dah buat perangai..taknak turun kereta..

      Delete
  6. Apapun, mmg hari minggu yg menyeronokkan bila dpt bersama family. COmel anak kak.

    ReplyDelete
  7. Salam Sura..ramai peminat Afif kat JJ yer..sbb dia comey sgt!

    ReplyDelete
  8. smlah kak..budak2 kat umah tu lau pi mana2 ada belon
    nak aje..w/pun weols malu2 nak amek..sbb kdg2 kena bayar hahaha

    kak..caner kat edit gambar yg gerak2 tu..sila tunjuk ajar :)

    ReplyDelete
  9. dah ramai yg tanya pasal pic gerak2 tu..tp serius..memang akak tak tahu..maaf ya..akak cuma choose pic from phone camera..masa pilih2 tu gambar tu dah memang gerak2..tapi kalu kat phone pic tu tak gerak pon..akak pun pelik..kena tanya yg expert..hihi:)

    ReplyDelete
  10. Santai hujung minggu dengan keluarga dapat mengeratkan lagi kasih sayang....
    terhibur dengan ragam dan gelak tangis anak2 kan..

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)