Tuesday, March 25, 2014

Along dan Angah balik kampung..

Semalam umi  ada bercerita anak-anak dara Umi nak balik kampung.Kebetulan En Somi balik awal..Umi pun terus mengajak dia menghantar anak-anak2 kat KL Central..lagipun sebelum ni dah janji dengan si Afif ..nak bawa dia naik komuter.So petang semalam..Umi balik awal..lebih kurang pukul 5.30 keluar rumah..amik si Afif kat rumah ibunya..Tukar baju dalam kereta..mula-mula mengamuk taknak tukar..bila sampai stesen komuter baru dia faham..tu pun tak nak pakai kasut..

Seronok si Afif dapat naik komuter..bukannya dia tak pernah naik..mungkin tak ingat sebab masa tu baru setahun lebih..Dah sampai sana bawa anak-anak makan dulu..Anak kakak Umi pun balik jugak..baru nak amik result SPM..dulu dia skolah kat sana..Jadi boleh la dia tengok-tengokan anak2 dara tu...

Pukul 11 tadi Along call..baru sampai..camtu la kalau naik train..lama..kenkadang sampai kul 12 pun ada..kebulur la dulu..Nasib baik diarang bawa bekal roti dan air..Apapun syukur diarang dah sampai.
Semoga dirang happy kat sana..risau jugak Umi sebab kawan along Izzati pun ikut..yelah ..anak orang..harap pandai-pandai lah diarang bawa diri..

                                      beg macam nak duk sebulan..padahal 3 hari jer..
                                                      Anak-anak bergambar dengan abah..
                                                   tak sabar nak naik .....





                                                      bye-bye ...have some fun..takecare..

    anak dara 3 orang ...Izzati kawan Along dah kira macam anak Umi dah..balik sekolah dia duduk rumah dgn along sementara nak tusyen.kira cam transit..tapi Umi tak amik duit walopon dia nak kasi..apa yang ada kat rumah makan..tapi dia masih ada segan2..nak jugak bagi duit..so Umi suruhlah Along yg amik duit tu..

Masa dalam perjalanan balik group whataapp ada tulis pasal Najib nak buat PC..masa tu 9.30 p.m..Umi masih lagi dlm  komuter..berharap sempat sampai rumah tapi tak sempat..sampai rumah dah habis..Tapi bila dapat tahu pasal MH370 tu..bergenang jugak airmata Umi ni..walopon tak ada apa hubungan dengan mangsa masih dapat merasakan apa yang keluarga diarang rasa.. sedih betul..

#kehilangan Misteri MH370 berakhir dengan tragik..sungguh menyayat hati..semoga keluarga mangsa2 bertabah dan Alfatihah buat yg beragama Islam serta RIP buat yg lain..#

16 comments:

  1. salam takziah buat smua kluarga MH370

    ReplyDelete
  2. mcm kat rumah saya jugak...jadi tempat transit kwn2 anak,terutama jika ada ko-kurikulum sblh petang..nak balik rumah,jauh nak datang semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kesian kat diarang..nak balik .jauh..pastu nak dtg balik..
      sura tak kesah pun kalau anak2 bwk kawan2 diarang...Tapi bab makan tu sura tak sediakan..kadang2 jer..apa yg ada kat rumah tu ..pandai2 la diarang ..

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. Anak2 dag besar kan Sura...dah blh blk kg sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aa..dah boleh berdikari..tapi tetap risau jugak..sebab pertama kali lepas..:'(

      Delete
  4. seronoklah diorg dpt balik kpg
    akk jgn sedih2 pulak diorg balik kpg ok
    hehehehe kan meroyan lak akk kat umah x dpt balik kpg hehe
    itulah sedih gak dgn apa yg berlaku kat MH370

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu le..jeles ngan budak2..diarang dapat balik..
      takpelah nka buat camna..Umi n abah dia kena cari rezeki..:)

      Delete
  5. lama tak naik komuter ni..
    kena bawak luth sekali..tp biar besar sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu dia besar sikit baru best..mesti dia sronok..:)

      Delete
  6. Afif rindu akak nyer la nnt yer...

    sedey menerima perkhabaran MH370 ni kan... ;(

    ReplyDelete
  7. dah besar anak-anak kak sura.. bercuti di kampung la mereka sempena cuti sekolah ni ya..

    pertama kali mendengar pengunguman oleh PM malam tadi terasa sebak.. al-fatihah dan takziah.. hanya Allah sahaja yang tahu apa sebenarnya terjadi kepada MH370..

    ReplyDelete
  8. Seronoknya diorg dh boleh balik kg sendiri...suka tgok umi posing ngan abah tu...sweet...

    ReplyDelete
  9. malam masa PM buat pc tu pun Ros terlepas. Dapat tahu dalam pukul 11 lebih dari kakak.. memang terkjut+sedih.. Al Fatihah

    ReplyDelete
  10. anak2 dah besar..balik kmpg dah boleh sendiri tanpa ummi..harapnya depa seronok haniskan cuti sekolah kt kmpg..

    no word nk gambarkan kesedihan tentang MH370..:(

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)