Tuesday, November 19, 2013

Makan Tengahari...Ayam Penyet Lagi!

Bila dah nak rehat ni memang selalu pikir nak makan apakan?Umi ni jenis tak kisah..Rumah dekat jer..makan apa ada..kadang2 masak nasi beli lauk..kalau nasi semalam banyak..Umi masak la nasi goreng..kadang-kadang lauk semalam..panaskan aje..anak2 pun tak cerewet..janji boleh ada makanan.

Sabtu hari tu si Abang request Ayam Penyet..Kebetulan abahnya balik awal..jadi Umi layankan aje request si Abang Aqil tu..Abahnya pun ikutkan aje walopon dia tak berapa suka ayam penyet tu..Makan tengahari kitarang dalam kul 3 petang..so memang lapar gila la waktu tu..



                                                    suka sangat makan crispy tu..



                                                     Umi makan Bakso..
Hari ni pun kawan kerja ajak makan ayam penyet..tak nak la Umi..dah boring..nak balik rumah makan Spaghetti semalam lagi best..

#kawan-kawan makan apa tengahari ni?#

21 comments:

  1. fae belum makan nasi .. dah masuk lunch .. malas nak masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kaksura malas masak..makan roti jer.hehehe..:)

      Delete
  2. huwaa..xthu nak mkn apa lagi kak.perut dah mintak disi nie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lapar sangat kena la jugak carik nasi..:)

      Delete
  3. ayam penyet kat resto mana tu sura? kami satu family suka ayam penyet ria seksyen 9 shah alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Waroeng Ayam Penyet,Harbour Place.P.Klang jer.kalau kat shah alam sedap..boleh la sura cuba nanti..:)

      Delete
  4. Tak pernah lagi merasa bakso. Kwn Fiza cakap. Bakso sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakso memang sedap kalau kena gayanya..tapi yg akak order ni..boleh..boleh la..beehoonnua macam soohoon..nasib baik campur mee..

      Delete
  5. makan ayam goreng ngan sayur, mode diet bermula setelah beberapa hari makan x hengat masa kat kampung..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2 zura..teruskan..kalau kat kg akak pun makan jer..takde nak pikir2..:)

      Delete
  6. mkn megi jer td hu3... sbb mls nak keluar...

    ReplyDelete
  7. teringin lak nak mkn bakso hahahaha
    td tghari el mkn nasi gulai ikan masin, kangkung belacan
    tp xsmpai 5minit lam perut..dah kuar balik huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sedapnya el makan.. terliur akak ..sayangnya keluar balik..tapi takpe boleh la makan bakso pulak..:)

      Delete
  8. Bukan ke sambal ayam penyet tu pedas banget..anak-anak boleh makan ke Sura?

    ReplyDelete
  9. bakso n ayam penyet kombinasi yg menarik gak tu kak sura..tp klu dh selalu mkn mmg la jemu..ri ni kami lnch sambal sotong n kan goreng rangup je.yg simple pling penting msk bukan beli kt luar.hehe

    ReplyDelete
  10. wah makan2..suka3x..hikhik..anak2 akak dh besar2 ye..macam kawan je..hihi

    ReplyDelete
  11. Mmg best pekena ayam penyet time lunch.. terbuka selera. Tengahhari td pekena ikan bakar.. boleh pulak tu diajak mkn cendol.. mengantuk pulak ptg td huhu.. :D

    ReplyDelete
  12. bagus nye budak afif ni mkn nasik byk...

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak makan ayam penyet kat Restoran Banafee JB

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)