Tuesday, August 27, 2013

Along dan Merdeka ke 56..

Cam pelik jer tajuk umi ni..apapon bantai ajelahh...ni nak story pasal anak dara umi yg sulong ni..Along..Tahun ni giliran Along dan kawan2 sekelasnya terpilih untuk buat formasi padang pada hari merdeka..dah lama diarang berlatih..sejak dalam bulan posa aritu lg..kalau ikutkan abahnya(En Asmadi) x bg masuk..tp Along nak jugak..kelasnya terpilih..bukan senang nak masuk..kira rezeki jugak ler..dlm byk2 kelas..kelas Along yg terpilih drpd 11 kelas(x silap umi laa..)dari Kelas A sampai ke kelas last..kelas B yg dapat..tu yg Along beria-ria tu..sbb kata Along sebelum ni cikgu bagi budak2 kelas A..tp budak kelas A.. x bg 100%..(mungkin budak2 kelas pandai x beria kot ngan benda2 camni..)ataupun alasan cikgu ke?sbb nak suruh budak2 ni concentrate pd pelajaran sbb tahun depan nak SPM..x tau la umi..kelas Sains tulin pun ada 2 kelas jer kelas A dan B..bila masuk buat formasi ni memang x blaja la..hari2 pegi berlatih..dah hitam dah muka si Along..

Minggu terakhir ni..lagi dahsyat..kul 4.30 pagi dah kluar umah..tu yng menyusahkan hati umi..pagi2 woo..sanggup pulak along bangun pagi2 semata pasal benda ni..pelajaran dah la banyak tinggal..tuesyen pun ada x pegi sbb balik lambat..kalau boleh memang nak cepat2 benda ni berlalu..umi pulak yg rasa susah hati..

Walopon Along letih tp umi lihat ada kegembiraan diwajahnya..suke ler tu..dpt masuk formasi..dapat markah kebangsaan lagi..Oh ya lupelak nak bgtau..Along dapat baju serba kuning.. cer teka along buat formasi apa..?saper teka betul umi nak bagi hadiah..hanya sorang jer terpilih tau...hadiahnya nanti umi upload  dilain n3..saje suka2..cer teka..cer teka..nanti umi sruh along pilih jawapan yg paling tepat ya..

#hadiah dijamin tau...#

                                                         along dan spupunya

11 comments:

  1. Replies
    1. bukan Cik Nor..cuba lagi..byk2 kali teka pun x pe..:)

      Delete
  2. Busy kat opis, skarang baru dpt terjah Belog M.su comey~

    Wah, terbaiklah Along! Buat yang terbaek~! Hitam pun takpe, nnt pakai sabun fair & lovely boleh cerah balik. haha

    Nak teka formasi apa mmg tak tahu, tapi jawapanya adalah 'B' Formasi Harimau... hahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat formasi harimau..susah..:)

      Delete
  3. Salam..mmg semangat kebangsaan anak dara ni..gigih tu bangun kul 4.30pg.Betul tu,kita mmg risau klu pelajaran anak2 trabai.
    Tak lama 31ogos...InsyaAllah lps ni okey la ya
    sabar mama...(^_^)

    ReplyDelete
  4. logo 56 thn merdeka kot kak..hihik

    ReplyDelete
  5. depa buat bendera Malaysia tapi Along punya formasi bintang tak pon bulannn kan kann kannnnn....

    bak hadiah...hahahahaa

    ReplyDelete
  6. kalu dh minat kan, sanggup je bgn pepagi buta utk g latihan...hihihh

    ReplyDelete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)