Tuesday, December 18, 2012

Rombongan Ke Dungun Terengganu

KualaAbang Kami Datang


Sempena perkahwinan salah seorang staf klinik My boss telah merancang utk kami menghadiri majlis perkahwinannya di KualaAbang,Dungun,Terengganu.Apa lagi,bas dh book,aktiviti dh dirancang,cuma menunggu harinya saja..Akhirnya hari yg diitunggu dh tiba...jam 9.30mlm sume berkumpul dirumah boss..
Bas yg ditggu sampai lambat skit je..lebih kurang pukul 10 lebih kami bertolak..Sebuah bas dan sebuah Van..my boss n family naik van sbb dh x muat..


                                           suasana ceria sebelum bertolak

  Sesi bergambar diatas bas sebelum bertolak

                                                anak-anak daraku..

                                                     me n hubby

                                                    Aqil n kawannya Basyam

Jam 7.00a.m  kami tiba didestinasi kami Dungun..klu diikutkan boleh sampai awal ttp sbb byk kali berhenti dan sbb tersalah jalan kami lewat sampai,walaubagaimanapun Alhamdulillah,kami sume slamat sampai..
Bos tlah memilih chalet yg berdekatan dgan rumah kawan kami yg nk kawin tu..

                  chalet ni lebih kurang 10minit dr rumah kawan aku.

Bos telah menempah keseluruhan chalet kt sni..meme best!!maknanya x de org lain selain kami!cuma semasa kami sampai ade 2-3 chalet yg ade org dan akan check out 12p.m..lepas tu chalet tu kami punya..hehehe
Aku sekeluarga mendapat chalet yg paling bawah sekali..berhadapan ngan laut..best sangat!!tp bila waktu malam seram skit sbb gelap..x nampak apa2,hanya bunyi deruan ombak jer.










inilah biliknya..


pemandangan daripada luar..

pemandangan dr chalet(masa ni lepas subuh)

Lama jgak kami berehat di chalet sebelum menghadiri majlis perkahwinan kawan aku Ani.Mana bos ni,x kluar2 bilik lg,perut pun dh menyanyi-nyanyi..lapor weh!!!

                      dah macam suasana dihari raya plak!!!            

      Sampai je umah pengantin apalagi makan la!!sedap betul gulai kawah daging kerbau..rasa nk tmbh jer..tp malu!.huhuhu..

                        Selamat Pengantin Baru Ani & Wan

Comey jer kawan aku Ani..walaupun tembam tetap cantik..kami x bleh nk lama kt sni,sbbnya org ramai sgat..nasib baik smpat bergambar..klu x rugi jer dtg jauh2...Selepas tu kami ke bandar Dungun..pusing2 bandar katakan..pastu singgah bli jajan sikit kt 7E..On de way back to chalet..sempat gak boss bli DURIAN!!!rm100..banyakkkk dpt..

Bila sampai di chalet terus tukar baju sbb dh janji ngan anak2 nk main kt tepi pantai..mula2 main kat tepi jer,pastu dh masuk dlm air...sronoknyer..yg lebihnyer bapak budak!!!
                               suka btul si Afif ni main air..

      Mula-mula family aku yg trun kt pantai..lepas tu family bos aku..skali lg pandang dh penuh ngan kawan2 yg lain..diaorang rupa-rupanya makan durian dulu!!Sebenarnya x plan pun nk mandi-manda kat sni..sbb kwn aku bgtau bahaya mandi kt sni..lebih2 lg musim tengkujuh..so xde la bwk baju utk mandi..kesian Mr Hubby mandi ngan seluar jeans!!

Dah penat berendam baru merayap cari bilik..jenuh plak aku nk bersihkan baju yg penuh ngan pasir...cari kerja nmpk nyer aku..lama kt dlm bilik air..lepas makan malam aku tido awal..dh letihh sangattt sbb atas bas x bleh tido(tido2 ayam)..

Esok paginya slepas breakfast n rilex2 skjp..kami pun bertolak ke Kuala Terengganu..

                             Sesi bergambar sebelum naik bas..

   Destinasi kami ke pasar payang sampai slepas 1 jam lebih dlm bas(klu x silap aku la.)Kami diberi masa 2jam kt sni..apalagi sume hilanggg kejap jer...family aku yg last trun..sbb si Afif tido..aku ni susah skit nk bergerak sbb ada Afif melekatt jer kt aku..org lain ade baby tinggal x bwk..sng la nk bergerak kesana sni..

                    sempat jgak aku posing kt sni..hehehe..

Walaupun penat mendukung afif..byk jgak aku melabur kt sni..cari yg murah2 je...kain sarong Terengganu wajib dibeli...keychain,fridgemagnet..mcm2 lg lah..jenuh klu nk mention kt sni..dlm byk2 brg yg aku bli..byk jgak brg dr Siam n Klate..klu bleh aku x nk bli brg2 yg aku bleh dpat kt kg aku..tp dh terbli..

                             makan nasi air kt atas pasar


Second destini..Masjid Kristal yg sememangnya sume org akan pegi klu dh sampai kat sni...

                                          bersama anak2 dara



Last destini bli krepok kt losong.....

      sempat jgak aku menjenguk makcik2 ni tgah gentel krepok


                                   En Suami ngah bratur nk bli krepok.

   Yang sedihnya aku x dapat nk bli satar..fav aku...x pelah..InsyaAllah lain kali klu dtg lg aku nk cari satar..
Selepas byk perabis duit kat sni kami pun bertolak balik ke Port Klang..

Terima Kasih Banyakkk kepada Boss krn byk menanggung perbelanjaan kami semasa disini..dari bas,chalet,makan2 sume ditanggung!!lain kali bleh pegi lagi..hehehe..sbnrnya setiap kali rombongan meme boss yg tanggung!!boss n big bos are the best!!lepas ni kami akan rajin dan bersemangat bekerja..mengampu skit..hahaha..

Pengalaman bersama-sama kawan2sekerja sepanjang rombongan ini x kan aku lupakan.walaupun masanya singkat..tetapi memorinya akan lama tersimpan diingatan..Terima kasih Terengganu kerana memberikan memori indah buat kami disini..


3 comments:

  1. wah...best2. Seronok baca cerita sura. Blog kena edit sikit2 dulu bagi gambar nampak centre dalam template. Pastu kat entri kurangkan guna shortform. Kat komen x pe. :)

    ReplyDelete
  2. woo..bestnya pegi holiday en boss yg sponsor..chalet tu nampak creepy dari luarkan..pasal semak ngan hutan lalang tu kot..tapi pantai macam best je..akak suka tengok gamba percutian org..hehehe...btw..salam kenal yer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih banyak sbb sudi berkenalan ngan Sura..Kak Sal chalet yg sura duduk tu memangg creepy waktu malam!!klu siang cantikkk sangat..(sura pun slalu jenguk2 blog Kak Sal..cantik!!!)

      Delete

Umi amat hargai setiap komen anda..Tq..:)